måndag 11 juni 2012

Jobb och fotograferande

Tjillevippen på er darlings nu närmar sig sommar och semester, som jag skrev åt mina kära kollegor på vår whiteboard. Lite uppmuntran som lättar upp är aldrig fel på en arbetsplats och inte här heller.

Nåja nu är det ju ca 2veckor kvar tills jag själv går på 3 veckors semester men ändå det närmar sig ju i alla fall.

Har jag gjort sen sist då? Ja jag har varit ute och fotograferat lite till och lagt upp på fotosidan.se och så har jag skickat in ett tävlingsbidrag till månadstävlingen på Ivosfoto.se. Kom gärna dit och titta på mina bilder eller/och bli medlem ni med, blir ni medlem på Ivosfoto så ange gärna mig som värvare så får jag lite poäng ;o)

Har jag gjort mer då, hmmm jo jag har jobbat också. Hade morgonpasset i morse, inte helt fel även om jag avskyr att gå upp tidigt på morgonen men en fördel med det tidiga passet är att man får sluta tidigt också. Det jobbigaste idag var att sonen skulle åka med mig till fritids/skola och det betyder en människa till förutom mig vid frukostbordet, dessutom en som pratar fast det är tidigt, OMG!!!, vad ovant och jobbigt det var ska ni veta. Fatta mig inte fel, jag älskar min son men jag har svårt för ljud tidigt på morgonen och vanligtvis när jag har morgonpasset är det bara JAG nere och då är det lugnt och TYST runt mig, ljuvligt tyst. Men jag har lite jobb med mig hem också, vilken lärare har inte det vare sig man är förskollärare eller lärare i skolan?? Jag ska alldeles strax sätta mig och renskriva några fler av mina utvecklingssamtal, har bara några kvar nu att renskriva sen är det klart för den här gången, sen börjar vi om i höst igen =O)

Dottern var på körskolan idag på Risk 1:an (Riskbedömning i trafiken tror jag det heter) och när jag hämtade henne passade vi på att boka in en första körlektion, det blir på onsdag. Ska bli intressant att höra vad de anser om hennes körning. Jag tycker det går bra men vad säger ett proffs?! Har hört av en ung kollega till mig att hon är besviken på körskolan, hon ansåg att de bara drog ut på lektionerna på slutet för att få in pengar, körläraren hade frågat henne de sista gångerna "jaha, vad tycker du vi ska göra idag då?", hörsägen jag vet men ändå man blir lite misstänksam. Nåja vi får försöka avgöra om det börjar luta åt något sådant för oss också.

Vad har hänt mer då? Jo vi har köpt en motor till min älskade V70 och håller på att montera ner den gamla så vi kan lyfta ur den ur bilen och sen ska den andra bara tjoff ner i bilen och förhoppningsvis gå som den ska och vara i toppform. Den nya (begagnade) motorn hade lite taskiga kompvärden när de testade den men då var den kall så det blir lätt fel då, den har ju stått ett år i en bil så vi hoppas på att när den varmkörts blir det bättre värden. Håll tummarna!!!! Jag VILL ha min V70 igen, saknar den.

Nej hörrni nu får det räcka för denna gång, renskrivningen sköter sig inte själv så ner med näsan i arbetet nu med mig.
SeYaa!! //Katta

lördag 9 juni 2012

Minne som en guldfisk =o)

Åhej och hå vad det var svårt att komma in här idag. Det har varit så längesedan jag var in att jag glömt mina uppgifter, hahaha jaja minne som en guldfisk. Jag satte ihop användarnamnet bak och fram så det var inte så lätt att få bloggen att gå med på mitt lösenord, jag bytte lösenord men vad hjälpte det när jag hade fel användarnamn =O) nåja nu är jag i alla fall inne och tänkte skriva lite igen.

Det har hänt en del sedan jag skrev sist som gjort att jag inte orkat med att skriva. Min älskade svärfar gick bort efter en tids sjukdom så det har varit lite dämpat här hemma. Vi var på begravningen och den var fin. Men är det inte konstigt att det ska vara så mycket elände på en gång, nu har det gått bort tre stycken på min sambos sida inom en väldigt kort period. Först hans faster, sen hans mosters sambo/särbo och så svärfar. Nej nu får det vara nog med död för ett tag tycker jag. Min son har tagit farfars död hårt och mått lite si och så, emellanåt hyfsat och sen har han gått och tänkt en massa och då har han mått sämre, men han har i alla fall förstått att det som hände var det skönaste för farfar, han hade aldrig velat bli inlagt på sjukvård någon längre tid. Min sambo har gjort som vanligt och behållit det mesta för sig själv, men faktiskt öppnade han sig mer än vanligt så det kändes inte som jag var lika utanför. Dottern då, ja ni hon är precis som sin far och har hållit nästintill allt inom sig och inte alls mått bra, sorg blandat med stressen av allt i skolan så här i slutet av terminen har sänkt henne rejält. Själv då, jo jag har försökt hålla mig ovanför ytan, jag saknar svärfar men inser att det var det bästa för honom, men död mår jag pyton av och jag saknar alla mina nära och kära och när det sker något bubblar allt inom mig och jag blir ledsen, ergo jag skrev inte här förrän nu då jag känner att jag klarar av det igen.

Roligare saker som hänt är att jag börjat fota mer igen. Jag har även gått med i två olika amatörfotografsidor på nätet, den ena är ivosfoto.se och den andra är fotosidan.se. Ni är välkomna dit ni också, antingen för att kolla in mina bilder eller för att bli medlemmar själva. Om ni går med i ivosfoto.se får ni mer än gärna nämna mig som värvare, man får nämligen poäng för olika saker där samt att de har olika tävlingar med mera. På fotosidan.se är jag med i olika grupper, det är roligt för då får man lite olika motiv att ha i åtanke när man är ute och fotar, en del av grupperna har också tävlingar med olika teman och det är verkligen en utmaning att ta en bild som andra kan rösta på om de tycker den är bra. Det som är extra roligt med fotosidan, men kan ju också vara lite nedslående om man är jättenöjd själv, är att man kan kommentera varandras bilder och komma med idéer och synpunkter på hur man skulle kunna tagit bilden så den blivit bättre eller beskurit den så det viktiga i bilden framträtt mer. Ja som ni märker är det något som jag verkligen tycker är roligt och det känns skönt att vara igång med fotograferandet igen, kameran har fått vila i sin väska alldeles för länge. Nu skulle man bara ha råd att köpa till lite mer intressant och rolig utrustning också såsom ett macro-objektiv och ett nytt teleobjektiv och ja lite annat smått och gått också då, meeen det har man ju inte råd med som förskollärare som ni vet.

Nej nu får det räcka för den här gången, hoppas bara jag minns alla uppgifter nästa gång så jag kommer in lite lättare ;0)
SeYaa//Katta