måndag 9 december 2013

Kastat mig utför högt stup...

Jaha det var ett tag sen jag skrev.
Det har hänt en del nya saker i mitt liv.
Först tar vi släktforskningen. Jag väntade ju på papper från Riksarkivet och de har kommit, jag fick två nya namn att jobba med, Tomas Höbe och Anna Pöld, som är min farmors föräldrar och där har jag fått kontakt med andra släktingar som också släktforskar så det är spännande. Jag vet nu att farmorsmor och farmorsfar bodde i Liiküla, Leisi field of Saaremaa så det ska jag tar reda på mer om, min släkting skulle även skriva om fler släktingar och platser så jag väntar spänt på att få veta mer. Det jag INTE vet mer om är dock min farfar, Kaarel Raig, så där får jag försöka gå vidare på annat sätt för jag har inte fått några matchningar i slätträdet vare sig i MyHeritage eller Geni så... jakten på info fortsätter. Har ni tips på var i Estland man vänder sig så hör av er!!!

Vad har hänt mer då? Jo jag har kastat mig utför ännu ett personligt stup :) jag har klippt av mig håret. Ja det kan låta väldigt alldagligt men för mig var det stort. Jag har haft långt hår i större delen av mitt liv och varit väldigt rädd om det, det kortaste jag haft är nedanför öronen på sidan och axellångt bak och det var en måste åtgärd en sommar för längesedan då jag jobbade i kök hela sommaren och det var gööörhett ute och då dubbelt så varmt i köken. Nu när jag var till frissan, #Marias salong och present i Sunnansjö, så var mitt hår nedanför skuldrorna i torrt lockigt tillstånd (ännu längre vått och utdraget), det var otroligt slitet och ojämnt sedan mitt förra frisörbesök (inte samma frissa som nu!) så jag bestämde mig för att ta av rätt mycket och i slutändan sa jag klipp kort, jag sa det på inandning och att  hon fick vara snabb så jag inte skulle hinna ångra mig ;) så nu är mitt hår jättekort och jag är nöjd för vet ni vad, även om jag ångrar mig så är det inte hela världen - det växer som ogräs så innan jag vet ordet av är jag långhårig igen.

I helgen var det åter dags för min son att tävla i luftgevär och denna gång bar det av till Fagersta, han hade lite för bråttom så det blev en del onödiga nior men i övrigt sköter han sig bra och utvecklas. I veckan satte han personligt rekord på träningen så det går ju verkligen åt rätt håll.
Så här kan det se ut när vi är fler ute och tävlar och samlas på en plats. OBS att alla Ludvika skyttar inte var på samma ställe ändå.
Vi upptäckte även i helgen att "lillhästen" Shiba vuxit en hel del. Hon rullar gärna i boxen men nu låg hon då intill väggen och kom inte runt och knäpp och lat som hon är väntade hon på att jag skulle hjälpa henne åt andra hållet så hon kunde resa sig upp. Så vi insåg att hon kan inte bo kvar i den här boxen om hon ska hålla på så här för rätt som det är rullar hon och blir liggandes på rygg med benen i vädret för länge, vilket ju är skadligt för hästar har jag hört. Så vad gör man då jo hos oss gör man en rokad och byter box med lillkillen Kalle, vår russvalack som faktiskt har största boxen i stallet ;) är man äldst i stallet har man fördelar som att vara minst men ha störst box, ja tills nu då.

Boxbytet innebar merjobb åt min älskade gubbe för han fick lov att sätta upp galler som skydd så inte Shiba ska föräta sig på hö då vi förvara höbalar i stallet nedanför denna box. Hon hade fullständig koll på allt husse gjorde men var inte så jätteglad över att inte nå höet som låg nedanför gallret :0)
Detta fick jag av mina kollegor som Krya-På-Dig present. De är för härliga och goa mina kollegor.
Nej nu har jag skrivit så det räcker ett tag. Ha det tills nästa gång...

SeYaa!!!

#geni #myheritage #släktforskning #kaarel #luftgevär #Liiküla #estland #saaremaa