tisdag 25 februari 2014

Liten update igen då

Ja det var länge sen nu som jag skrev men jag har inte haft varken lust eller ork att skriva.

Nåja nu sitter jag här i alla fall och tänkte uppdatera er lite om mitt liv just nu.

Vad har jag hittat på sedan sist då. Jo jag har köpt min son ett eget "riktigt" luftgevär, ett Feinwerkbau 800 Aluminium i rött och ja ni läste rätt jag beställde ett rött fast jag avskyr just den färgen.
Jag köpte det från Tyskland och sitter och väntar på att det ska komma, har fått info av andra i skytteklubben som handlat på Schießsport Buinger att det kan ta flera veckor innan man får geväret så än så länge är jag inte nervös, bara väldigt väntande. Var det dyrt? JA inte var det billigt inte men jag tog mig råd, sonen har blivit så duktig och tävlar så pass mycket att det blir mycket bättre och enklare att han har sitt egna gevär.

På jobbet då och ja jag jobbar igen efter den långa sjukskrivningen. Ja det går bra. Vi har tre olika projekt igång med barnen. Vi har Huller om Buller som är ett projekt som handlar om ljud och hur vi påverkas av olika ljud, barnen har full koll på vad öronen tycker om och inte tycker om.
Vi håller på med Afrika och dess djur och har i ett av våra rum börjat installera Afrika, barnen har börjat måla på ena garderobsdörren och än så länge är det en palm där och så har de klippt ut 2 apor som sitter i palmen, vi ska måla resten av dörrarna också, vi (det vill säga vi pedagoger och barnen) har också målat fönstret på dörren in till rummet med en avbild av Afrika och dess olika områden såsom Saharaöknen.
Installationen fortsätter med skapande och det ska bli intressant att se vad vi kan lära av allt detta.

Vi har även ett projekt som heter Berätta, Leka, Läs som handlar om just läsning och skrivning men också om hur vi kan göra berättelserna på fler sätt såsom gestaltande och i lek. Några av våra barn är igång med skrivande och berättande så det bygger vi naturligtvis vidare på. Även detta projekt blir intressant att se vilka vägar det tar. Några populära böcker vi har i projektet, som barnen lånat på biblioteket, är Monster i höjden och Kanel & Kanin och alla känslorna, dessa böcker är jättebra för att kunna diskutera olika känslor och hur vi kan göra när vi känner dem, barnen har ritat/målat Avundsjuka och det som var intressant var att de visste precis vad det var och att man kan känna sig arg, sur och ledsen när man är avundsjuk och de gestaltar Avundsjukan som en stor (och jag menar stor) rund mörk klump intill Lilla och Stora Monster, som de använde som modeller i sitt berättande om känslan. Barn sitter inne med så mycket kunskap och det är viktigt att de får chansen att visa att de vet och att de får veta att just deras kunskap är viktig samt att de själva kan tala om vad de är bra på, och det är jätteviktigt att allt de anser som deras kunskap tas på allvar av oss vuxna.

Idag har jag sportlovssemester och så även imorgon men sonen som jag skulle spendera min semester med idag kommer inte hem förrän ikväll, han är hos sin kusin i Hallstahammar. Hmm nåja jag har hunnit med en hel del annat istället och det är ju toppen. Imorgon ska vi spendera dagen i skyttehallen och hjälpa till med sportlovsskyttet, blir intressant och roligt. Till helgen sen ska jag debutera med tävlande utanför klubben :) usch och fy vad nervöst men spännande och roligt samtidigt. Tur jag har min son med som kan trösta och lugna mig, även han ska tävla så förhoppningsvis smittar hans lugn av sig på mig.

Handen/handleden är inte bra, bättre men inte bra och jag har fått en remiss till Neurofysiologiska laboratoriet och väntar nu på en tid dit, vet inte vad de ska göra men det visar sig. Förhoppningsvis blir jag bra i handen/handleden igen och slipper denna irriterande smärta och domningar så fort jag använder handen fullt ut och det blir lite ansträngande. Försäkringsbolaget har jag hört av och de är i det skedet att nu ska deras expert titta på min journal och avgöra om min värk och de åtgärder som satts in har med arbetsskadan att göra och om det ska klassas som arbetsskada, suck blir väl assint och ingenåge av alltihop, låter jag svart ja man har ju hört hur andra fått sina arbetsskadeanspråk avslagna efter försäkringsbolagens expertutlåtande. Nåja vi får väl vänta och se vad det blir av det hela, det lär ju ta sin lilla tid innan man får svar därifrån ändå så och även om det blir klassat som arbetsskada är det ju inte säkert att jag får igen några av de pengar det kostat mig hittills.

Hästarna går i hagen och drönar då jag inte kan jobba med dem för handen och den tjej som skulle hjälpa till lyser med sin frånvaro så nu har jag börjat leta efter ny stall- och hästhjälp så vet ni någon ansvarsfull som är intresserad av att hjälpa till med stallsysslor och hästar så tipsa mig eller be dem ta kontakt med mig.

Nä nu orkar jag inte skriva mer utan ska ta och gå ner och dricka kaffe och sen se om posten varit här, kanske kommer någon ny spännande räkning jag glömt ska komma ;)

SeYaa!!!


#Schießsport#Buinger#Feinwerkbau#luftgevär#airrifle#ludvikaskytte#sportlov#hästar#ponny#horses#irishcob
#kunskap#förskola#läsa#skriva#arbetsskada#kaffe