onsdag 29 februari 2012

Beroende och sköna skratt

Hade morgonpasset på jobbet idag och idag var en sån där dag då man verkligen känner varför man valde det här yrket. Dessa härliga barn - man lär sig något nytt hela tiden. Efter jobbet var jag hem några timmar innan det bar av tillbaka till jobbet för avdelningsmöte (lite över 3 timmar blev det). Det var ett otroligt givande möte där vi både hade allvar och sköna skratt. Vi kom på nya idéer och lät vår inspiration från barnen leda oss vidare i vår utveckling. Härligt värre! Är så härligt med kollegor som man kan skratta ihop med.

Vet ni jag har kommit på? Jag har ett beroende! Ja, jo det är sant. Jag har kommit på att jag är studieberoende. Idag när jag var hem, mellan jobb och möte, läste jag ett inlägg från Skolverket på Facebook att det kommer en ny satsning på Förskolelyftet, de kallar det Förskolelyftet II (otroligt fyndigt av dem eller hur?). Min första tanke då var "oh de fortsätter, vad kul, undrar vad det blir för intressanta kurser". Det är väl ändå lite knäppt att genast tänka på att läsa igen med tanke på att jag ju nyss avslutat en 15-poängs förskollärarlyftskurs på Jönköpings högskola, var ju på examinering den 17 januari ju. Hur sjukt är inte det? Jag läste 50% och jobbade 50% och det var inte någon dans på rosor precis, saknade verksamheten men behövde verkligen tiden för studierna.
Och hur sjuk är man då inte när man bara ett par veckor efter examineringen börjar spana på Högskolan Dalarnas sida efter kurser på kvartsfart (25%) för att kunna läsa och jobba samtidigt. Visserligen hade de inga intressanta kurser men ändå... Och sen nu när detta med Förskolelyftet II kommer börjar man återigen tänka i studiebanor. Nej ni, är det någon av er som vet något bra 12-stegsprogram mot studieberoende???

OCH vet ni mer då? Idag kom boken! Ja ni vet Sarenbrants bok Istället för dig som jag berättade var så dyr på "bokrean". Jag fick tag på den på CDON.COM för 99kr - vilket skillnad mot 239kr, visserligen tillkom frakten på 29kr men det blev ju ändå mycket billigare. Jag har dock inte bestämt mig för om jag ska börja läsa ikväll eller om jag ska ta det imorgon istället. Risk finnes för att om jag börjar ikväll så övergår kväll till natt och sen vips är boken slut och det är snart morgon. Hmmm Nej jag börjar nog imorgon istället. Tror jag i alla fall. Men jag är bra sugen på att sätta tänderna i den ikväll. Hmmm, nåja det visar sig hur jag gör. Jag återkommer med info om hur den var när jag läst den. Hoppas den var lika bra som den första boken Vecka 36.

Nej nu drar klockan iväg och jag känner magen kurra så SeYa! Nattinatti//Katta

tisdag 28 februari 2012

Sportlov och bowling


Har varit med sonen och bowlat idag. Oj det var länge sen jag bowlade och det kändes. Sonen var dock nöjd och tyckte det var jätteroligt, blir nog bowling igen på torsdag istället för badminton, som det låter just nu i alla fall. Har ni sett en så glad bowlare jag har:
Han var en hejare på att få iväg klotet också, fast det tog ett tag att få kläm på hur man får iväg det. Det är stor skillnad på att spela bowling på Wii och att bowla i verkligheten.
Själv lyckades jag trots min ovana ganska bra, de gamla takterna satt någonstans djupt därinne och jag är hyfsat nöjd med tanke på att det är flera år sedan jag bowlade. Fast jag tror inte Linkan var så nöjd med mig ;O) han har så höga krav på en glad amatör =O)
Jag lyckades till och med få till några strikar och då blev jag så här glad!
Jaha så har jag skrivit lite till då i min lilla blogg. Vi höres kanske igen idag eller imorrn eller någon annan dag. SeYa//Katta

måndag 27 februari 2012

Semester och första sportlovsdagen

Så har snart en semesterdag gått då. Har tagit 3 dagar den här sportlovsveckan för sonens skull, han ska för första gången i sitt liv få åka på sportlovsaktiviteter tänkte jag.
Han skulle på prova på badminton idag så jag ringde till badmintonhallen för att boka och kolla att det verkligen fanns instruktörer på plats, han har ju trots allt aldrig spelat. Suck de skulle öppna kl.10 och när jag ringt flera gånger och klockan var tjugo över gav jag upp, 5 minuter senare ringer en (ursäkta mitt språk) sur j-vla gubbe tillbaka och påpekar att jag ringt 4 gånger varpå jag svarar att ja ni öppnade ju kl.10 enligt telefonsvararen och han svarar att han har väl annat för sig än att vänta på att folk ska ringa....blev jag på bra humör då NEJ absolut inte och till råga på allt hade han inte den blekaste aning om det skulle vara instruktörer på plats. Nåja jag fick ett telefonnummer av honom till någon i badmintonklubben, ringde och nämen personen var inte ens aktiv längre men TRODDE att det nog skulle vara instruktörer där. Jag sket i badminton idag!!! Sonen får försöka på torsdag istället. Imorgon är han i alla fall inbokad på prova på Lera, akryl och akvarell.

Ja sen var man då in till den stora staden Ludvika på BOKREA, whoo, vadå rea. Boken jag var ute efter gick på 239kr - är det rea det? Nej jag skickar efter boken från Adlibris istället. Sarenbrant får komma till mig på posten istället =O) och tur var det väl att jag gick ut på Adlibris för då fick jag ju också veta att en ny Sarenbrant är på väg ut på marknaden. Hmm om Istället för dig är så bra som Vecka 36 så blir det nog till att köpa även den nya som heter Vila i frid.

Har jag haft en bra dag då, semester och allt? Nej det började ju med strulet med sonens prova på badminton och fortsatte med för högt pris på boken. SUCK. Men jag åt gott i alla fall, kycklingsallad från Caruso - stans bästa pizzeria. Men imorgon är det en ny semesterdag och då tar vi nya tag igen och hoppas på en bra dag, kanske kan jag även få min dotter att övningsköra lite, halkan till trots.

Nåja mer kanske kommer imorgon - eller nån dag. Jag vet inte när jag skriver igen eller om det ens är någon som läser så........SeeYa! Natti natti //Katta

söndag 26 februari 2012

Mord och gravida kvinnor

Har läst klart boken Vecka 36 av Sofie Sarenbrant. Vilken bra bok! Hon tar ett helt nytt grepp på deckargenren genom att skriva om mord på gravida kvinnor. Det stog i recensionerna att det var en pageturner men det brukar jag ta med en nypa salt, men detta var verkligen en sidvändare - hade svårt att lägga ifrån mig boken, ville läsa klart på en gång. Vill ni läsa en bok som griper tag i er - läs den här! Helt klart läsvärd, själv ska jag köpa nästa bok hon skrivit i morgon. Jag återkommer med info om den var lika bra. Ha det och läs nu inte ihjäl er ;o)

Blogga eller inte blogga

Jaha så har man skaffat sig en blogg. Hm men har jag verkligen tid och ork med en blogg?? Ja det visar sig väl med tanke på att en normal vecka, som är 7*24=168 timmar, består av minst 40 timmar arbete (mer ibland på grund av möten) sen sover man bort (om man har tur) 49 timmar. Av den tid som är kvar ska man äta, skjutsa barn till aktiviteter och själv hinna med att göra en del så som jag ser det är jag nog skyldig mig själv några timmar varje vecka. Så hinner jag med en blogg också??? Nåja jag får väl göra ett tappert försök och går det så går det annars är det väl ajöss med bloggen då =O)