söndag 31 mars 2013

Gratängrecept och lite annat

Ja så sitter jag här med en stor kopp varm choklad och försöker sammanfatta lite igen då.

Påsken har kommit och snart gått och det har faktiskt varit en ganska bra helg med fint väder och till och med lite ork :)

Vi tömkörde Shiba för första gången häromdagen och det gick som vanligt med henne helt lysande, förstår inte hur en unghäst kan vara så otroligt lugn och oberörd och med på allt men är otroligt tacksam för det. Hon stod nästintill stilla på stallgången när jag satte på selen och sedan ställde in den, alltså jag ställde in svanskappa och allt med selen på henne och svanskappan runt svansen och hon bryr sig inte ett dugg. Så härlig häst att jobba med och jag är så glad att jag går unghästkursen på Pärlby Gård så jag får hjälp och vägledning den här gången, med Kalle var vi ensamma och allt gick ju bra tills vi kom till ridningen ;) den gick ju inte så jättebra - han avskyr att bli riden av alla utom lillmatte då förstås, som ju är alldeles för lång för honom nu.

Jag har även provat ett nytt recept på en kycklingrätt - det är en gratäng och jag tänkte skriva ner receptet här nu:


Kyckling och bacongratäng med creme fraiche
Ingredienser:

6 st kycklingfiléer
2 paket bacon
4 dl creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde
1 dl riven ost (smakrik)
2 msk sweet chili sauce
2 st vitlöksklyftor (finhackade eller pressade, valfritt)
3 msk kycklingfond
1 tsk salt och svartpeppar eller efter behag

Gör så här:
Skär kycklingfiléerna och baconet i bitar, stek upp, salta och peppra.
Blanda creme fraiche, grädde, sweet chili sauce, vitlök och kycklingfond.
Lägg kyckling och bacon i ugnssäker form och häll blandningen över.
Täck hela ytan med den rivna osten
Grädda i ca 25 min i 200 grader.

Ät och njut :)

Nej nu har jag skrivit klart för denna gång hoppas ni tycker om gratängen, det gjorde vi.

SeYaa!!! //Katta

måndag 18 mars 2013

Unghästkurs och lite skitgöra ;)

Jaha så sitter jag här och skriver igen då.

Det har varit en ganska givande helg faktiskt.

Sov bort lördag, känns det som i alla fall eftersom jag sov flera timmar när jag bara skulle ta en liten siesta efter maten :)  Nåja det behövdes väl säkerligen då, fast jag är fortfarande väldigt trött, men hör att många är det så det hör väl till årstiden antar jag. Denna evinnerliga väntan på vårsolen och lite värme, med betoning på lite vill INTE ha +40grader.

Söndag var en rolig dag. Började med kursen UNGHÄSTEN- hantering och utbildningPärlby Gård. Den var första träffen men ack så givande. Har redan fått ut en hel del och då var ändå inte hästen med, det var bara teori. Nästa helg är det dags igen och på lördag ska Shiba med. Ska köra henne i transporten ner så vi slår två flugor i en smäll, transportträning är bra och det är ju inte så långt så det blir en lagom lång träningsstund för henne. Då får även Sandra haka på så jag har hjälp med lastning/urlastning också.

Efter kursen var jag hem och åt lite och sen åkte jag och Sandra till Ludvika och hämtade hennes nya bil. Den var jättefin och nu blir allt mycket lättare vad gäller logistiken här hemma, nu återfår jag min bil nämligen :)








Visst är hennes lilla oranga bil fin?!

Idag har jag varit på jobbet sedan ca kl.06.15, det blev lite tidigt då jag i min trötthet tittade fel på klockan, en hel kvart för tidigt på jobbet men okej då var ganska skönt att få göra en del saker i lugn och ro :)

Efter jobbet har jag hunnit vila lite (gör jag ju alltid när jag har öppning) och sen har jag hunnit med lite skitgöra också. Jag har nämligen plockat bajsbollar i hästarnas boxar, tre bollar från varje häst, men lugn jag hade plasthandskar på så klart. Det är dags för maskkoll så det var så illa tvunget att hämta in träckprov och skicka för analys. Ja och så har jag mockat 1½ box också, sen tog Sandra över för min handled gjorde förskräckligt ont. Längtar till april så jag får den däringa magnetröntgen avklarad och kan få svar på vad som är fel med handleden.


Nej nu ska jag börja förbereda för en tur in till den stora staden Ludvika, kl. 18 är det nämligen dags för sonens skytte. Så...

SeYaa!!! //Katta

lördag 2 mars 2013

Sjuk vecka =O)

Ja den här veckan har varit både bra och dålig på många sätt.

Vi börjar med det som varit riktigt bra.

Måndag jobbade jag morgonpass och sen iväg och hämtade hem sonen från kusinen. Tänk att man kan sakna sin son så mycket fast det bara är en långhelg han är borta. Efter att han hämtat honom var vi upp till svärmor och åt och fikade en stund. Det var inget min mage var så förtjust i men det var gott ändå - våfflor med bär och grädde mumsfillibabba, laktostabletterna hjälper inte fullt ut dock så jag fick stå ut med magsmärtor.

Sen tar vi onsdag, min semesterdag ihop med barnen på sportlovet. Vi slappade på förmiddagen och sen på eftermiddagen bar det iväg in till Ludvika för sportlovs-prova-på. Först var det skytte på schemat och det var något som både son och dotter provade och tyckte om. Båda var visst duktiga nog för tränarna gav de tider för träning, sonen kunde inte den dag det fanns tränarhjälp på plats ordentligt men en av de andra dagarna så nu ska han börja med luftgevärsskytte på måndag. Dottern ville de att hon skulle börja med stående skytte redan dagen efter men då har hon ridlektion så vi får se om hon börjar, hon gillade skyttet dock och var tredje vecka får hon köra lillebror till skyttet, jag jobbar stängning då, så kanske hon tar samma dag.

Resten av veckan har varit bra för att jag lyckats stå på benen hela veckan, förkylningen till trots =O)

Det dåliga denna vecka är just sjukdomar. Det har varit ett stort frånfall på jobbet, både barn och vuxna. Vi har sedan onsdag varit hopslagna två avdelningar på en. Tur i oturen att det var många barn sjuka då vi inte fick tag på vikarier för antalet sjuk personal, sen är det aldrig kul när barnen är sjuka, inte personalen heller för den delen. För min del var det ju också bra att vi kunde slå ihop så jag fick min semesterdag ihop med barnen (EGO jag vet men ändå).

Min förkylning får vi se vilket håll den barkar åt, somnade tidigt i går kväll (före kl.22) med nacksmärtor, ryggont och en otrolig huvudvärk och sov till klockan var nästan halv nio i morse. Har fortfarande ont i nacke, rygg och huvud men känner mig ändå lite bättre, men då har jag inte hunnit gjort något ansträngande ännu så ....vi får se.

Nej nu har jag ynkat klart för denna gång så...

SeYaa!!! //Katta