söndag 14 juni 2015

Sessans box renoverad och målad samt mer gevär

Ja så har vi tagit tag i att fixa iordning sessan Explosives box. Sambon har spacklat väggen där det behövts och sonen och jag har målat väggarna. Måste säga att jag har nog världens bästa son i alla fall. Han är den enda av oss som inte är speciellt intresserad av hästar och ändå är han med och mockar, vattnar, fixar och donar i stallet, utan honom skulle jag inte få ihop vardagen med hästar och skytte faktiskt. Jag försöker kompensera honom en del för det i alla fall genom att han får lite saker då och då, okej en del saker kostar plenti men nåja det jobb han lägger ner på min hobby är värd det.
Se här så han ser ut när han målar sessans box
och så här fint blev resultatet när vi var klara
Nu väntar vi bara in besked om hon blivit dräktig och sen får vi äntligen hem vår älskade sessa igen, det är så fruktansvärt tomt och tyst utan henne, ingen som står och hummar högt att hon ska ha mat samtidigt som hon nickar med huvudet, ingen som knorrar när hon kissar. SUCK vad tyst och tomt det är. Tur vi har stallarmet Sprattel som låter i alla fall. För er som inte vet vad stallarmet är så är det vårt marsvin som bor i stallet hos hästarna, eller ja hon bor i sin egen bur inte inne hos hästarna i boxarna Hon kallas larmet eftersom hon skriker på sitt marsvinssätt så fort vi närmar oss stallet och om när vi är i stallet. Det är hennes sätt att prata, tyvärr blir man ju skiträdd ibland när hon sätter igång med sitt skriande som idag när jag ställde Kalles höpåsar under hennes bord, det var tyst och lugnt i stallet men när jag var i höjd med bordsskivan började hon skria - rätt i örat på mig blev det och jag höll på att ramla omkull så j-la rädd blev jag.

Över till skytte, som jag skrivit om tidigare så håller vi allihop på med skytte och nu när det är sommar är det ju då korthåll 50m som gäller, till detta har man ju som jag skrivit om tidigare .22-kalibriga gevär och jag köpte ju mig ett nytt Anschutz 1903. Nu håller jag på och köper ett till gevär även det en Anschutz fast denna gång ett Anschutz Match 54 med en del tillbehör, den här gången blev det inte ett nytt utan ett begagnat. Licensansökan på det är inlämnat och handpenning har lagts så nu är det bara att invänta licensen och sen hämta hem geväret. Vem som kommer skjuta med det är i dagsläget oklart men jag skulle tro att det blir sonen som kommer ha det då en av klubbens kunniga säger att det väger för mycket för mig, jag tävlar i damklasser och då får geväret max väga 6kg. Här är lite bilder på gevär med tillbehör
 
 
 
Jag tror nog sonen kommer bli glad åt geväret när vi väl får hämta hem det, bara han nu klarar av att skjuta med det, kan ju bli lite jobbigt om det är för tungt. Vi kommer då i alla fall definitivt att väga det direkt vi kommer hem med det :)
Nä nu ska jag börja förbereda mig för natten, jag jobbar imorgon till skillnad från son och sambo som är lediga - de lyckostarna. Så tills nästa gång...

SeYaa!!!

söndag 7 juni 2015

Hon blir kvar där hon är och så lite shopping

Efter mycket fundering fram och tillbaka om vad som är bäst för vår Explosive nu i semineringstid och sedan inför ultraljudskoll har vi pratat med Michael Demmers på Västerbo Stuteri och bett honom om råd.
Frågan var vad som var bäst för Exan nu efter semineringen - att tas hem och sedan köras till Rommekliniken för ultraljud eller att hon stannar på Västerbo stuteri och ultraljudet görs där? Det vi hade med i våra funderingar var att vår älskade lilla Exan faktiskt är 15 år och detta är hennes första betäckning & , i alla fall som vi vet om. Michael ansåg att det bästa med hänsyn till hennes bästa är att hon stannar där och går i lugn och ro och sedan efter ultraljudet åker hem. Så  sagt och gjort hon stannar på Västerbo tills ultraljudet är gjort och vi vet om det tagit och hon är dräktig eller om det inte tog och hon inte är dräktig. Vad vi gör om hon inte är dräktig vet vi i dagsläget inte, det är något vi får fundera på då, det vi hoppas på är att hon blir dräktig som Sinou Madriks andra ston har blivit.

Tidigare idag var jag till Borlänge och shoppade med sonen och för en gångs skull hittade jag en del kläder fast det egentligen var till sonen vi skulle handla. I vanliga fall blir det han som får en massa grejer och jag hittar ingenting, mycket på grund av att jag nästintill alltid är missnöjd med mig själv och min kropp men just idag mådde jag faktiskt bra och var nöjd för jag går faktiskt ner i vikt. Det var ju faktiskt lika igår, jag mådde bra med mig själv och köpte kläder som jag faktiskt passade i vilket konstaterades när jag kom och provade, för gårdagens kläder provades inte i butik då den butiken jag handlade i inte har provrum, det var ju nämligen Lidl, ja har ni hört jag handlar på Lidl trots deras alla fel så gör jag det, det är ju inte personalens fel att butikskedjan har idiotiska idéer och personalen har ju jobb och utan kunder blir det ju ingen lön och inga jobb. Dålig ursäkt? Ja tyck vad ni vill men jag handlar på jag. Nåja idag mådde jag bra och jag och sonen avslutade shoppingen på Kupolen med att han köpte tre kulor italiensk glass i våffla och jag köpte två kulor frozen yoghurt i bägare, ett väldigt nyttigt alternativ för mig då den inte innehöll något tillsatt socker och hade mindre än 0,05% fett, mumsigt värre var det.

Viktnedgången jag gjort har inte kommit av någon DrDukan diet som förra året, den fungerade visserligen och jag har stått still sedan jag avslutade den vilket har varit skönt för förr när jag provat dieter har jag åkt jojo med vikten, först gått ner och sedan ett tag efter att jag börjat äta normalt igen gått upp allt igen och ibland även fått några extra kilon. Det jag gjort den här gången är att jag laddat ner en app i min Iphone och min Ipad som heter MyFitnessPal
och där skriver jag in allt jag äter och det jag gör i vardaglig träning såväl som träning, den har från det jag skrivit in mina uppgifter räknat ut hur många kalorier jag kan äta per dag och jag ser när jag fyller i mitt ätande och drickande hur mycket jag förbrukar och hur mycket jag "tjänar" på min träning. När jag vägt mig och skrivit in min nya vikt, vid viktnedgång, visas en kurva över min utveckling. Det som också var bra när jag skrev in mina uppgifter från början och valde målvikt var att den sa ifrån när jag satte orimliga mål och påpekade att det var bättre att sätta ett mer rimligt mål till att börja med så att jag inte skulle tappa lusten för att det var för svårt. Kan låta konstigt att man går ner i vikt med en app men faktum är att jag blivit mycket mer medveten om hur jag äter och vad jag äter efter att jag började med denna app. Min kropp har krympt och det har jag vetat om men idag när jag provade kläder insåg jag att det var en hel del faktiskt för jag har minskat en hel del storlekar och det var faktiskt kul att prova kläder, tyvärr hade jag inte råd att köpa alla de plagg jag provade men några blev det i alla fall. Så plus och beröm till mig som klarar av min viktnedgång utan att dieta och ränna på gym, det enda jag saknar är mitt löpband som ju tyvärr gick sönder, min förhoppning är att sambon ska lyckas laga det eller hitta ett nytt kretskort så jag får komma igång på bandet igen.

Nä nu har klockan dragit iväg som bara den så jag får sluta skriva och se till att komma i säng så tills nästa gång...
SeYaa!!!

lördag 6 juni 2015

Dagstur och bilder

Ja idag har vi varit ute på en dagstur till Värmland.
Vi lämnade ett regnigt och grått Nyhammar och begav oss mot Ekshärad i Värmland för att lämna in sonens luftgevär på service och lagning. Vi åkte via Hagfors, det naturliga vägvalet, och där sken solen även om den även gömde sig lite mellan molnen emellanåt, men ändock sol. Vi hade inte planerat något i övrigt mer än att lämna in geväret och att försöka göra någonting roligt under dagen och med sol tänkte vi att det vore ju kul att besöka Värmlands Moose Park i Ekshärad, kul att se älg i ett annat sammanhang än i trafiken.
När vi kom till OKQ8 i Ekshärad och gick in för att lämna geväret, han som servar gevär håller till på OKQ8, var det lite grått ute och när vi kom ut igen så störtregnade det, Moose Park näää inte så intressant i det vädret.
Vi började fundera på mat istället och Iphone och Ipad åkte fram och jag och sonen sökte matstället som var intressanta, vi var ute efter kinamat kom vi på efter ett tag. Vi hittade ingen sådan restaurang i Ekshärad, inte i Råda heller vilket min sambo gav sig den på att det fanns en i, vi drog till Hagfors igen men de hade inte heller någon kinarestaurang så efter lite rundkörning bara för att se mer av Hagfors och efter att ha varit in på Pekås och Lidl, där jag för övrigt hittade lite snygga toppar, fortsatte vi mot Filipstad för att hitta oss en kinarestaurang.
Filipstad ja, det är faktiskt en fin liten stad, det var mysigt att gå och titta där och så fick vi höra lite härlig paradmusik då vi kom när nationaldagsparaden gick. Fotade Ferlin såklart med mobilen, försökte få sonen att sätta sig bredvid men icke då, det var för mycket folk runtomkring så det var nobben. Vi hittade en thairestaurang men vi tyckte inte vi hade råd med de priserna, vi hittade ett värdshus till slut och där blev det lite mer vanlig mat så kinamat får vi ta en annan dag. En del av bilderna från Filipstad hittar ni på min Instagram, mitt användarnamn är 68katta, kolla gärna in där.
Jag fotade en del på vägen hem också, denna gång med kameran, då vi stannade vid gruvbyn i Långban. Jag lägger upp några av bilderna ikväll och kanske efter att jag orkat redigera lite mer kommer det fler.





Tills nästa gång...
SeYaa!!!

torsdag 4 juni 2015

Ställningar - ligg, stå & knä

Japp, ikväll var jag och sonen åter på träning på skjutbanan.
Ikväll blev det ställningar för båda.

Sonen hade premiär i att skjuta ställningar och det gick jättebra för honom. Han har lite ont när han skjuter rem i vanliga fall men idag gick det jättebra och stå är han ju redan bra på från luftgevärsskyttet så - fuskigt bra enligt mig som inte är stabil där - knä var han väldigt duktig på och han sköt bra poäng i alla tre ställningarna för att vara första gången. Ska eventuellt köpa ett gevär till nu, om det begagnade jag kikat på finns kvar och vi kommer överens om köpet och tillvägagångssättet för köp och leverans.

Hmm hur gick det för mig då? Jo det var som min tränare sa "ett fall framåt" och jag sköt bättre i ligg än jag någonsin gjort, jag är ojämn i alla tre ställningarna men tycker det kändes bättre ikväll än det gjort förut. Jag måste komma ihåg också att jag precis börjat med denna disciplin och att skytte inte är något jag hållit på med speciellt länge överhuvudtaget. Men jag är tyvärr sådan att jag sätter höga krav på mig själv och vill bli bra på en gång, är inte nöjd om jag inte presterar bättre för varje träning och tävling. Från och med i kväll kommer jag träna ställningar varje träning, ligg får jag på köpet och ska jag skjuta 60-skottstävling ökar jag liggserien inför tävling så armen blir lite mer van med belastningen.

Näää nu är det dags att natta kudden och slå igen de två blå så god natt och till nästa gång...

SeYaa!!!

Bild från min skjutbana på tävlingen i Eskilstuna förra helgen
Bild från hemmaskjutbanan med min utrustning framlagd för träning


onsdag 3 juni 2015

Då var vi igång...

Ja det är sant.
Mickael Demmers från Västerbo Stuteri ringde nu ikväll och berättade att nu var första semineringen gjord. Glädje!!! Nu håller vi tummar och tår att allt går som det ska. Han ringer mig igen när hon är klar och vi kan ta hem henne och börja vår väntan på ultraljud och förhoppningsvis sen vår väntan på föl.
Jippi!!!

Tills nästa gång
SeYaa!!!