lördag 21 april 2012

Vila i frid och lite annat...

Taget snett upp i himlen en halvsolig dag
Förmiddagen var inte kul alls, det slutade med att jag var sur, förbannad och allmänt irriterad på min sambo och mig själv med kan jag säga så här i efterhand. Jag skriver mer om det längre ner. Men ni vet hur det är ~ även en blå himmel har mörka fält =O)


Jag var ut och gjorde stallet och gick sedan in och satte igång med tvätt och disk och käkade lite sen la jag mig faktiskt på sängen i lilla rummet och läste Vila i frid av Sofie Sarenbrant. Vad tyckte jag då om boken, hmmm...
Jo boken var bra om än inte så där kittlande thrilleraktig som jag älskar men det kan bero på mitt sinnestillstånd också så.
Boken var inte förutsägbar i vem som var mördaren, för det handlar ju faktiskt om mord i boken och inte bara ett utan fler stycken, och det är viktigt i en sådan här bok att det inte blir förutsägbart för då blir det bara "för att" man läser klart. Miljöbeskrivningarna i boken var suveräna, de skapade verklighetstrogna bilder i hjärnan medan man läste och det ökar intresset att läsa vidare då man kan få en känsla av att ha varit där. Sarenbrants sätt att mixa huvudkaraktärernas yrkesroll och privatliv gör att boken blir extra intressant och svår att lägga undan, man vill se hur det går för personerna, deras liv berör en på ett sådant sätt att om man lägger bort boken fortsätter man, i alla fall jag, att grunna på hur det gick för dem. Även om jag tyckte väldigt mycket om även denna bok av Sarenbrant så kan jag känna att slutet inte var så bra som på de andra, det kändes som om det fanns ett par möjliga slut och det blev det ena vilket i sig ju då är lite förutsägbart och det är inte kul, detta till trots så är boken i sin helhet jättebra och väl värd att läsa precis som hennes andra böcker.
Ett slut som inte är som de andra är okej så länge boken i sig är bra till skillnad från en bok av en av mina andra favoritförfattare där hela boken var kass och jag läste till slutet i hopp om att det skulle blir bättre och det inte blev det. Nu ser jag fram emot när Sarenbrant kommer ut med någon ny bok som jag kan läsa. Har ni något tips på någon författare som är lika bra som Läckberg, Sarenbrant eller Larsson så skriv gärna en kommentar, jag vill så gärna ha något bra att läsa. Om ni tänker skriva Mankell så nej gör inte det, jag har försökt läsa honom men klarar inte riktigt av det, vet inte varför men han skriver inte så det tilltalar mig.

Appropå förmiddagens irritation så ~Jag vet att min älskling har det jobbigt med allt runt hans pappa. Han är inte någon öppen bok och släpper inte in vare sig mig eller barnen i hur han mår men det fattar väl vem som helst att man inte mår bra MEN det betyder inte att man kan bete sig hur som helst och alla ska vara glada och trevliga och bara säga okej! Jag vet också att jag inte är så lätt att ha att göra med när mitt humör börjar ta vid så jag var säkerligen inte oskyldig själv heller så... men sur, irriterad och förbannad var jag i alla fall när jag gick ut i stallet och mockade och blandade foder, så sur och eländig att jag bara fräste när gubben meddelade att han och sonen skulle åka. Sonen var överlycklig över att han skulle få leka med sin älskade kusin och gubben skulle till sin mor och de skulle upp till sjukhuset och besöka pappa/svärfar/farfar själv skulle jag vara kvar hemma, självvalt helt och hållet. Jag skulle ju ändå inte följt med upp till sjukhuset så vad skulle jag ha sysselsatt mig med, suttit i en lägenhet alldeles själv eller? ähh inte min grej precis, inte sjukhus heller som de som känner mig vet, känner ångesten komma bara jag tänker på det, usch och jag vet att det kan uppfattas som egoistiskt att inte följa med men tids nog måste jag till sjukhus och det är inte något jag väljer frivilligt i något läge. Men nu är jag lugn och sansad igen efter en hel dag med mig själv och en god bok =O)

Jag tänkte lägga in några bilder som jag tagit och som jag är hyfsat nöjd med, det är även jag som tagit bilden på himlen högst upp och den är väl okej men med något coolt filter kunde den varit ännu bättre. Kommentera gärna! Tips om hur man kan ta superbra bilder tas tacksamt emot!!!
En sten som ser ut som ett hjärta
En liten knopp med hopp om vår
Närbild på Pias öga
Trädsvamp
 Nej nu SMS:ade min älskade son att de är på hemväg så nu ska jag sätta på lite fika tills de kommer hem. SeYaa!! //Katta

tisdag 17 april 2012

En dag i vattnets tecken

Ja idag blev det en intressant dag må jag säga.
När jag kom till jobbet visade det sig att den ena avdelningen haft en rejäl vattenläcka och fått stänga för vidare åtgärder, det hade visst varit rejält med vatten på golven när en av pedagogerna steg in i morse. 

Den vattenskadade avdelningens barn är nu delad mellan den avdelning där jag jobbar och vår grannavdelning. Då det blev snabba puckar att bestämma att slå ihop avdelningarna så blev det rätt mycket runt frukosten så istället för att börja kl. 8.30 gick jag in och hjälpte till på avdelningen direkt kl. 8 (jag är ju ändå på plats då jag skjutsar sonen till skolan till den tiden) vilket visade sig bra då jag inte hade några barn till kl.17.30 för då kunde jag ju sluta kl.17 istället. Enligt det senaste jag hörde så kommer denna vattenskada inte att vara åtgärdad i en snabbvändning så den avdelningen kommer att kampera ihop med oss ett tag, vilket jag faktiskt tycker är lite roligt, inte att de fick en läcka men, att vi får en chans att vara tillsammans och jobba ihop. Vi får ju nu en möjlighet att se hur "den andre" jobbar och kan dela idéer och tankar med varandra direkt. Visst tar vi del av varandras tankar och idéer annars också men då är det mer abstrakt, det sker ju genom diskussioner på möten och nu är det direkt, in livemode, så att säga. Kan vara både på gott och ont men vi måste väl i alla fall i första hand se det som en chans att få ut något bra av det. Och inte nog med att vi pedagoger får denna möjlighet ~ våra barn får också en möjlighet att lära känna varandra på ett annat sätt, inte bara genom utegårdens lek och gemensamma aktiviteter utan i det vardagliga.
Vi skulle på min avdelning ha haft avdelningsmöte ikväll men vi beslöt efter dagens händelser att vi tar det på torsdag istället. Ser fram emot det mötet och att få ta del av hur de tänker om den här händelsen och möjligheten. Ser de det också som en möjlighet?

Detta med friskvård på jobbet är ju som en del vet inte så bara när man jobbar inom förskolan. Säkert inte inom andra områden heller för den delen men nu jobbar ju jag i förskolan. Friskvård ska ju om jag förstått det rätt kunna tas ut på arbetstid för att förebygga ohälsa, man ska kunna välja på att ta ut en timme i veckan eller en friskvårdspeng. Men hur hittar man den tiden inom förskolan? Vi kan ju inte bara bestämma att på onsdag kl. 13 ska jag ha min friskvårdstimme och gå på gym eller gå och få massage eller nåt. Vi måste få det att fungera i verksamheten och med alla sparkrav som finns inom vård och omsorg så finns det ingen möjlighet att stoppa in extra personal för att täcka upp en friskvårdstimme. Jag är nu inte heller en sådan som springer på gym eller andra kostsamma inrättningar som man har rätt att ta ut i friskvårdspeng så det vore ju för mig mest intressant med en friskvårdstimme om jag nu ska ha friskvård eller hur?!
Men jag och en kollega har funderat på en annan lösning. Vi har ju varit med i en kampanj på Tappa.se tillsammans med andra kollegor, vi har stegräknare och fyller i vår dagliga stegsumma på Tappa.se och där omvandlas det i km. nu sist gick vi till Sälen. För mig och min kollega är detta en bra morot att gå det där lite extra varje dag. Vi har varit med förut också på sådan här kampanj och även då fick vi en bra morot och märkte att vi gick mer och faktiskt mådde lite bättre, MEN sen när kampanjen är över och kampen är slut så faller man in i den gamla vardagliga lunken igen och pratar om nästa gång det kommer en sådan här chans. Ja ni förstår hur jag menar, det är helt enkelt latmasken som kryper tillbaks och gör det bekvämt för sig i oss. Men nu är det ju så att på Tappa.se pågår alltid en kampanj och nu tänkte vi som så att varför inte ha det som friskvård, att vara med på detta hela året istället för ett par månader varje vår?! Så vi har beslutat att vi ska höra om man kan få ta den årliga avgiften (medlemsavgiften) på Tappa.se som friskvårdspeng istället och fortsätta gå genom att delta i dessa kampanjer året igenom. Det är faktiskt motiverande att ha ett mål och se om man kan göra lika bra ifrån sig som andra. Vi får se hur det går med detta men det är ju i alla fall en intressant idé.


Nej nu ska jag sluta skriva och gå och ge min älskade hund kvällsmat och sedan sitta och titta lite TV med älsklingen innan det är dags för nattinatti för imorrn är det morgonpasset som gäller. SeYaa!! //Katta

söndag 15 april 2012

Våren har kommit...

Jag, sambo och son har en vårtradition, vi går upp i vår skog för att se om våren verkligen kommit, vi har ett säkert vårtecken där ~ Mosipporna ~ när de börjar komma är våren verkligen här. Vi tittade förra helgen men då hade de inte kikat upp ännu men igår så stod de där så vackra, en hel del knopp och en del fullt utslagna, det är otroligt vad fort de kommer när de väl sätter fart.Jag hade som vanligt med mig kameran när vi gick ut och jag lyckades ta en del bilder som jag blev nöjd med, jag har dock konstaterat att jag verkligen vill köpa mig ett macroobjektiv och kanske något filter också.

Även myrorna uppskattar att mosipporna kommit och låter sig väl smakas av dess läckerheter. Jag blev verkligen nöjd med bilden jag lyckades ta på myran som hämtade "godis" från en mosippa.









Jag tog en del andra bilder också när jag var ute, det är så roligt att bara knäppa av på allt möjligt och se vad det blir i slutändan. Det är ju också mycket lättare och billigare nu med digitalkameran. Det kunde bli rätt dyrt förut när jag bara hade systemkameran och var tvungen att betala för bilder som inte var så speciellt mycket att ha. 
Här är ett par av de bilder som jag tog...
Lingonknopp

 
En hjärtformad sten











































Jag tog några nya bilder på Lexi för några dagar sedan också och när jag tittar på dem och sedan på dem som jag tog när vi fick hem honom så ser jag hur mycket han vuxit på knappt ett år. När vi fick hem honom rymdes han i min hand 
och nu är han en stor och ståtlig herre som är otroligt bortskämd. Men ack så vacker...
 










Nej nu har jag inte mer för tillfället så SeYaa!! //Katta

torsdag 12 april 2012

Skit~sjukvård!

Är så arg och upprörd så jag inte vet vad jag ska göra.
Som jag skrivit förut så har min son varit hemma med hosta och feber i nästan två veckor. Ja hostan har nästintill gett med sig totalt nu men han har dragits med en temperatur som pendlat mellan 37.7 och 38.7 grader under hela tiden och det tär på ett barn.
Förra veckan när han hostade som värst, han hostade till slut upp blodigt slem, alltså han hade hostat sönder sig i halsen (antagande från manlig sköterska på Vårdcentralen), han fick ingen tid på vårdcentralen för att träffa en läkare då man inte ville ha in honom PÅ GRUND av att han antagligen hade "det där" viruset som går, DÄREMOT skrev man ut morfinbaserad hostmedicin efter telefonsamtalet till min nio-åriga son, denna hostmedicin Lephton är starkt beroendeframkallande (står så på flaskan) vilket ju gör att jag drar slutsatsen att den säkerligen också är narkotikaklassad eftersom den är baserad på morfin och beroendeframkallande.

Nåja nu en vecka senare har hostan gett med sig nästintill helt men han har fortfarande en temperatur i kroppen på runt 38 grader, det varierar från 37.5 och 38.7 under dagarna. Jag ringer idag då till samma vårdcentral och talar med sköterskan på rådgivning (inte samma som förra veckan, en kvinnlig) och får beskriva sonens tillstånd och hur det varit, att han fått stark hostmedicin förra veckan men att han fortfarande har runt 38grader om dagarna. Sköterskan säger då att hon vill att vi kommer in så en läkare får lyssna på honom och ta en sänka så man kan se om han behöver ha någon medicin för det är inte bra att barn går för länge med feber och nästan två veckor med en feber runt 38 tyder på att nåt inte är som det ska. Vi fick tid kl. 15.20 och åkte dit, grrrrrrrr bara jag tänker på det blir jag arg.

Vi kommer dit och väntar i väntrummet vilket gör min son rastlös som bara den. Kommer in på ett rum som förra veckans sköterska (den på telefon, en manlig) visar in oss i och efter en stund kommer en äldre läkare insvepande, tuggandes på något (godis eller halstablett, vet inte vad men något) och det första han säger efter att ha sagt hej är "han ser inte sjuk ut". Han ber sonen flytta sig från den stol han sitter på (uppenbarligen var det doktorns alldeles egna stol och han kunde kanske inte sätta sig på sängen själv) nåja, han säger sen "jaha du hade visst hostat lite, ja det är väl inget annat än det där viruset som går men vi tittar väl lite då" han ställer frågan om hur han mått och sonen svarar att "när jag andas ibland känns det som om någon häller jättevarmt i hela kroppen" varpå läkaren tittar på mig och säger "vad har det med det här att göra? Det förstår jag inte?" och jag svarar "du får fråga honom".

Jag berättar väl i alla fall att han haft feber i nästan två veckor, han frågar hur mycket och sonen svarar att han haft upp till 38.7, läkaren svarar då "38 är ingen feber på ett barn" gissa om jag blev paff, sköterskan på telefon och han hade tydligen olika uppfattningar om den saken och vi i skola/förskola bör nog värdera om när vi ska skicka hem barnen om denna läkare har rätt. Till saken hör också att när min son blir nervös så ler han vilket ju i olika situationer ger fel signaler, jag kunde ju se att min son var nervös och märkte att läkaren inte tyckte att han var sjuk men frågan är hur läkaren uppfattade min son som satt och log när han försökte svara på frågor som läkaren ändå inte brydde sig om att lyssna på svaren på.

Sonen börjar sedan säga att vi trott att det kunde vara vattkoppor på gång tidigare i veckan då hans storasyster var hemma med det förra veckan. Läkaren säger att "ja det går visst nu bland småbarnen" och sonen och jag svarar i kör "hon är inget småbarn hon är 18år" och läkaren säger ja det är ju bra om man inte får det när man är 20 år eller så, så det är ju bra om småbarnen träffas" sonen säger återigen att hon inte är något småbarn utan 18 år och då säger läkarf-n till mig att "ja då vore det väl bra om ni lät de träffas om hon har, så han slipper få det när han är 20" VAFAN lyssnade han inte alls eller???!!! Vi hade ju redan förklarat att hon legat hemma så sent som i förra veckan med vattkoppor.

Jaja läkaren sa i alla fall till slut att de skulle tas en temp och en sänka på honom men det var nog bara viruset i alla fall, sen säger han när vi går till provrummet att "nej vi skippar sänkan det behövs inte han verkar ju ändå inte sjuk" så det blev ingen sänka. Den manliga sköterskan (som jag inte tycker om) tog tempen på honom och då hade han bara 37.4. De tar ju bara i ena örat vilket vi inte gör hemma utan vi tar i båda (som rekommendationerna sagt på kartongen till termometern) min son frågar "tar du bara i ena örat" och då skrattar den fan åt honom tillsammans med läkaren och båda säger "ja varför skulle vi ta i båda du har väl samma i båda". FY FAN vilken respektlöshet att skratta åt ett barns fråga, de kunde väl ha förklarat varför istället, jag sa att vi tog i båda som det står på kartongen till termometern och läkaren fnös åt oss och sa att han då aldrig hört talas om nåt sånt man har ju samma i båda. Men det har då ingen av mina barn och inte jag heller och det har tagits i båda med vårdcentralens på båda barnen och mig förut och konstaterats då att det visade olika,  men jag orkade inte stri mer utan tog sonen med mig och började gå, då hör jag hur läkaren säger till sköterskan innan vi hunnit lämna rummet helt "ja jag hittade då inget fel på den där, han behöver bara vara ute i friska luften och se till att röra lite på sig" och sen skrattade de. Jag blev ledsen, arg och illamående och hoppas att sonen inte fattade något av det. Jag tyckte inte om att besöka vården förut (har sjukhusskräck och svårt för att ens gå till vårdcentralen utan ångest) och inte blev det då bättre efter det här.
Sonen fick vara ute en stund när vi kom hem, jag orkade inte (ja ni läste rätt jag orkade inte) ha honom inne när jag var så upprörd, det skulle innebära att jag tagit ut min frustration på honom om han gjort nåt tokigt (vilket ju barn garanterat gör när man minst av allt vill/behöver det). När han kom in igen hostade han lite igen och tog sedan tempen och återigen visade vår termometer på 38.1. Men hur gör man nu imorgon då? Ska jag gå på det läkaren sa att det inte är feber eller på det man alltid lärt sig att det är feber och att kroppen behöver vila för att bli bra? Ska han vara hemma eller ska han vara på fritids? Ska vi inom skola/förskola omvärdera våra regler när det gäller feber? Har vi inte fått dessa rekommendationer från vårdcentralerna från början, det har jag för mig i alla fall?!

Nej nu har jag spytt ur mig så mycket arghet att jag börjar lugna ner mig och ni stackare, om ni orkat läsa ända hit, ska inte behöva läsa mer nu. SeYaa!! //Katta
PS. Lämna gärna kommentarer om ni upplevt något liknande eller har åsikter ni vill dela med er av! DS.

onsdag 11 april 2012

så var veckan igång igen då...

Eller ja det är ju mitten av veckan kan man säga, det är ju faktiskt onsdag redan även om det känns som veckan precis börjat på grund av att måndag var en röd dag.

Jag jobbade som vanligt en onsdag morgonpasset, men idag började jag inte förrän kl. 6.30 så jag hann till och med duscha i morse, gubben hade inte bytt tid så jag hade GOTT om tid på mig vilket i och för sig är väldigt bra när det gäller mig ~ jag har ju en ganska lång vakningssträcka så...
Det var inget roligt väder idag men vi hann ändå med att vara ute och bli blöta =O) tur det finns torkskåp! Måste nog försöka sopa ur torkskåpen någon dag för jisses vad sand det börjar bli i botten på skåpen, det är nog snart sand för en mindre sandlåda där inne.

Sonen är fortfarande sjuk, det är en evinnerligt dryg och segdragen förkylning han åkt på, men han hostar midre nu i alla fall så nu ska bara febern ge med sig också. Stackarn är så trött på att vara hemma och vara sjuk, han hade sett fram emot att kunna gå på fritids imorgon men så visade termometern på 38grader och då blir det inget av med det, pappsen och jag får dela på VABen då ingen av oss kan vara hemma hela dagen. Han har missat sin fotbollsträning vid 3 tillfällen nu och det är inte populärt, han klagade förra veckan på att han missade båda då och nu missade han idag också fast det tror jag han glömt för han har ännu inte klagat över det, men när han kommer på det blir han en aning deprimerad, han älskar sin fotboll så stackarn måste blir frisk snart så han kan träna igen.

Dottern är fortfarande i Göteborg och verkar inte tänka komma hem någe tidigare så det blir väl fredag då. Har hon ingen förståelse alls för att det blir jobbigt för en gammal mamma att vara utan sin älsklingsdotter så länge? Hur i hela friden ska det blir när hon flyttar till Luleå och börjar högskolan där om ett år eller så? Om det nu blir Luleå då, men oavsett vad det blir så lär det ju inte blir här i närheten. Nåja dessa avstickare som till Göteborg kan väl vara en bra inkörsport för oss föräldrar att börja klippa våra band lite grann då, men det måste vara tillåtet att sakna sin lilla skruttgumma =O) vi har ju ändå ägnat 18 år ihop så så lätt ska det väl inte vara heller att vara utan. Den som saknar henne mest är nog ändå hennes katt Lexi. Han sover ju tillsammans med henne varje natt i hennes säng och nu är hon inte hemma, han går upp med sonen på kvällen och gosar en stund sen går han in i hennes rum och kollar om hon är där sen går han ner och jamar och tittar i alla rum och sen upp igen. Håkan berättade att han sett honom sovandes i soffan här nere häromnatten och idag på dagen så hoppade han upp i soffan, kröp in under täcket som ligger där och sen kröp han upp så bara huvudet stack ut och somnade med täcke på sig. Jissenamen vad söt han var, jag fotade med mobilen så kvalitén är nog lite si och så men den bilden får ni se en annan gång för jag hittar banne mig inte kabeln till telefon så jag kan överföra bilden till datorn. Hmm måste messa dottern och fråga om hon vet var den befinner sig.

Har även varit tillbaka till jobbet ikväll då vi hade avdelningsmöte. Det var ett väldigt givande och roligt möte, som vanligt, kan inte vara så mycket annat med så roliga och härliga kollegor. Vi gjorde dokumentationsmappar att hänga i hallen så att barnen tillsammans med kompisarna, föräldrarna och oss pedagoger kan gå tillbaka och reflektera och diskutera vad vi gjorde. Vi gjorde en mapp över skogsbesöken under vinterhalvåret och började på två till som tar vid där vintern tar slut ~ vi kallar det barmarkssäsong. Sen hade vi reflektion över temat Spår i skogen och det var riktigt roligt att i reflektion upptäcka vad barnen upptäckt och hur mycket vi tagit till oss av det hela. Vi kom på att faktaböcker är något som barnen tycker om och under temats gång var de faktaböcker vi har på avdelningen ständiga följeslagare med våra skogsbarn, de tittade i dem, diskuterade och utforskade både själva, tillsammans med kompisarna och med oss pedagoger. Vi borde nog skaffa fler faktaböcker inom fler områden så att barnen kan få utforska fler områden på det viset, men det gäller ju att hitta faktaböcker som inte är för krångliga utan på en alldeles lagom nivå. Dags att leta på loppisar och andra intressanta ställen efter faktaböcker till barnen!

Nej, nu ska jag spela lite på Facebook innan jag går och slötittar lite på TV eller om jag börjar läsa boken Vila i frid av Sarenbrant som kom med posten idag, fast börjar jag läsa ikväll är boken slut i natt, kanske bäst att vänta med att börja tills imorgon hmmm beslut beslut beslut..... SeYaa!! //Katta

måndag 9 april 2012

Påskhelg

Jaha så är snart påsken till ända då. Ja lika bra det för jag är inte så mycket för påsken som firarhelg i alla fall, det är mest en långhelg men det är ju inte fel det heller.

Idag skjutsade vi dottern till Örebro där hon tog tåget ner till Göteborg och pojkvännen Sebastian. Hon kommer vara där ända fram till fredag då hon kommer hem igen, denna gång med direkttåg till Ludvika. Hoppas de får en skön vecka och att det inte händer något mer såsom att hon lyckas få min och sonens förkylning också när hon är där nere.

När hon lämnat stationen åkte vi (jag, sonen och sambon) till Stadium Outlet för att leta nya skor åt mig och det gick riktigt bra måste jag säga, jag köpte 2 par till mig och 1 par nya till sonen och det hela gick på 850 kr så det är ju inte fy skam det inte med 3 par skor för de pengarna. Hade nog kunnat hitta ännu billigare om jag inte hade det däringa kravet på stöd för hålfoten för uj vad billiga skor de har OCH snygga också om man inte har knäppa fötter som jag =O)

Jag och dottern var in till Borlänge en sväng i helgen då hon behövde köpa några saker, vi gick i de vanliga affärerna och hittade ingenting som vanligt, men hon köpte det hon behövde i alla fall och sen handlade vi mat och åkte hem igen. Det blev en ganska snabb visit den här gången. Tänk att man kan lyckas med att hitta ingenting bland alla dessa butiker som finns på Kupolen ändå. Ja att jag inte hittar så mycket snyggt är ju inte så konstigt, jag har ju inte storlek 38 precis så ska jag ha nåt är det ju BIG som gäller och enfärgade säckar tilltalar mig inte, jag vill också få ha snygga kläder även om jag inte är så värst smal och utsvulten utan ganska dalkulla-formad så att säga.
 
Resten av helgen har mest varit vila då det inte blev något besök hos min älskade mamma på grund av den här förbenade förkylningen. Hon har KOL så hon får absolut inte bli smittad med en så envis och eländig hosta, hon har det jobbigt nog ändå. Hon är ju vaccinerad mot influensa men det vette gudarna om den vaccineringen skyddar mot det vi har sonen och jag. Nej bättre att skjuta på besöket en vecka så vi är på säkra sidan och har vi tur så får jag träffa min käre storebror och hans familj då också men det visar sig. Det som kan förstöra det hela är om sonen utvecklar vattkoppor, han har ju inte heller haft det så att han blivit smittad av sin syster är ju inte osannolikt, han har haft ett par misstänkta prickar på arm och i ansikte (ett par tre stycken) och så har han kliat sönder något som skulle kunnat vara koppor i hårfästet på ena sidan men då de är sönder vet vi ju inte, får vänta och se om det blir fler pletor för att vara säkra.

Nej nu ska jag spela lite spel på facebook, sen ska jag titta lite TV med gubben och sakna min dotter och sen är det nattinatti för i morgon är det jobb som gäller igen. SeYaa!! //Katta

fredag 6 april 2012

Tvätt, plantering och annat

Idag har jag hunnit vara effektiv må ni tro, jag har inte bara tvättat med min nya tvättmaskin utan även planterat och lite till som jag kommer berätta om här nedan

Tvättning
Igår kom så äntligen min nya fina tvättmaskin, en Hoover 9kg och en massa finesser som gör att man inte bara spar vatten och energi utan även tvättmedel. Den har energiklass A+++ så den är riktigt energisnål utan att ha kostat en förmögenhet, den var faktiskt riktigt billig om jag ser till vad jag får tillbaka i form av mindre el-, tvättmedels- och vattenförbrukning.

Jag sa visserligen när den gamla inte ville mer att jag inte skulle ha en massa finesser som jag aldrig kommer använda men men man ska aldrig säga aldrig...

Jag har redan testat flera av de olika programmen och jag brukar tycka, med tvättmaskiner, att det är så rackarns krångligt att ställa in finesserna så jag kör samma program jämnt men det var faktiskt superenkelt med den här maskinen och NEJ det är inte bara för att den är ny jag säger det, det är faktiskt enkelt. Jag kan dock känna en liten sån där hmm-känsla när jag listar ut hur lite tvättmedel som jag ska använda. Med så LITE kan det verkligen bli rent då? och jo det kunde det faktiskt visade det sig. Det måste ju i sig betyda att jag ALLTID har använt på tok för mycket tvättmedel förut eller??!! Eller har det krävts så mycket i den andra maskinen för att bli rent?? Hmmm, nåja jag lär ju inte behöva köpa tvättmedel på ett tag.

Plantering
Jag tog tag i försådden idag också, har varit på väg ett längre tag men det har alltid kommit något i vägen ~ antingen var det att jag inte hade såjord hemma eller så var det den däringa rackarns latmasken som kröp fram =O). Men nåja nu har jag i alla fall vari duktig, köpt hem såjord och faktiskt fått ner en del frön i sålådorna.

Idag satte jag Tomatfrön, Frilandsgurka, Asiengurka (inläggningsgurka) och Majs. Jag ska köpa hem frön för kryddväxter sen också, hade tänkt mig lite Dill, Persilja, Mynta och kanske någon mer sort. Jag tycker det ser så otroligt härligt ut med små lerkrukor med kryddväxter på köksbänken men tyvärr har jag aldrig riktigt lyckats få de att trivas i mina krukor och på min bänk, men skam den som ger sig så jag ska försöka i år igen, förut har jag köpt färdiga kryddplantor men om jag driver upp dem själv från frö kanske det går bättre. Hmm håll tummarna i alla fall.

Barnen
Barnen är fortfarande sjuka. Dottern dras med sina vattkoppor och är väldigt deprimerad just nu, hon skulle ju åka till pojkvännen i Göteborg men vi har sagt att det får bli när hon är friskt från vattkopporna så...=0( har hon nu riktig otur (vilket hon ju verkar ha haft hittills) så åker hon också på den häringa förkylningen som jag och sonen har där jag faktiskt är på bättringsvägen men... där sonen är jätteförkyld. Han har dragits med en riktigt otäck hosta hela veckan, ja sen förra helgen faktiskt. Igår ringde dock pappsen vårdcentralen och fick en bättre hostmedicin som faktiskt verkar hjälpa, han hostar inte riktigt lika mycket nu men är fortfarande febrig och så. Tur vi har Wii så han kan varva sin sysselsättning med läsning och spelande, just nu är det Indiana Jones som gäller på Wii.

När det gäller läsning var jag till biblioteket häromdagen för att låna böcker åt honom, det gick inte riktigt som det skulle. Han trodde han hade beställt hem böcker men det var inte reserverade så jag ringde hem och hade honom på tråden samtidigt som bibliotekarien hjälpte mig leta böcker som han sa i telefon. Hmm en tant blängde väldigt surt på mig när jag gick med mobilen vid örat men Anita (som är världens bästa bibliotekarie) brydde sig inte utan pratade med sonen via mig och kom med förslag då de han själv räknade upp var utlånade. PUST!!! Efter mycket om och men så lånade jag hem två böcker i en annan serie än den han vanligtvis läser, den här serien hette Cirkusdeckarna och nu har han bara en halv bok kvar sen har han läst ut båda två, visste att jag skulle tagit några fler men blev så osäker när det var så krångligt. Hm nåja det är ju bra att han läser, att han sen är snabbläst är ju inte fel.

Böcker 
Appropå böcker ~ Jag har beställt nya Sarenbrant, den heter Vila i frid. Jag såg reklam för den på TV, Ohh jag ser verkligen fram emot att få sätta ögonen i den. Den verkar jättespännande och håller den samma mått som de andra två så blir det riktigt bra. Återkommer med recension efter att jag läst den!

Det var ju inte fel heller att det var rabatt via CDON om man köpte två boknyheter så jag köpte en till mig och en till sonen, han beställde en av böckerna i den nya serien han fick upp ögonen för nu Cirkusdeckarna.

Nej nu har jag skrivit så mycket så ni blir trötta i både ögon och huve av mitt tjågande. SeYaa!! //Katta

tisdag 3 april 2012

Mumsfillibaba middag =O)

Det blev VAB idag med. Sonen är febrig och hostar som bara den och har hostat hela natten. Orken kommer och går på honom och naturligtvis kör han järnet när han har lite ork och vad händer då med febern?! ~ JO den går naturligtvis upp.
Vad har jag gjort annars idag då förutom att förmana sonen att faktiskt ta det lugnt, vilket han för tillfället gör då han ligger utslagen och glor på TV. Jaa vad har jag gjort...hmm

Jo jag spenderade en stor del av förmiddagen med dottern och tittade på Luleå universitet och bostäder där. Hon funderar ju på att läsa Civilingenjör Teknisk design där uppe när hon gått ut gymnasiet och inte mig emot ~ de har bra rykte, bra intagningsregler och bostäderna var billiga där. Vi tittade lite på hyrorna på Lulebo och herregud en 4:a på 93,5 kvm för 5300kr/mån va fisiken får du ju inte ens en vettig lägenhet här för ju. Vi tittade även på vad Studentbostadsservice hade att erbjuda men inte blir det då något där inte, en 2:a på 61kvm kostade 5554kr/mån på ett område och 2:a på 49kvm på ett annat område 5100kr/mån. Snacka om prisskillnad, okej hon kanske inte behöver ha en 4:a men ändå, även 3:orna var ju billigare så och om det är hon och hennes pojkvän så har de då även ett studierum och det är ju inte fel det heller snarare en fördel. Däremot var inte 2:orna så jättebilliga tyckte jag men det är klart jag jämförde ju med 3:or och 4:or så...

Vad har jag mer gjort då???
Jo jag har tvättat en tvätt, eller ja jag håller på och tvättar en tvätt, som jag skrivit tidigare så tar det ju ett tag med min gamla maskin, har nyss tömt den på vatten och kört om en skölj och nu försöker jag få den att gå med på att centrifugera, jag ska gå och kolla förresten om vi var överens maskinen och jag. Jodå vi var visst överens, inte illa. Passade även på att gå in på Tretti.se för att se om jag blev kreditvärdig och får någon ny tvättmaskin OCH det FÅR jag, den är skickad och kommer inom 2-4 dagar, sist jag beställde där kom varorna dagen efter och då stod det också 2-4 dagar så håll tummarna för att den hinner komma före helgen (läs långfredag).

Nehej nu ringde gubben och ville att jag skulle börja med maten. Idag bjuder jag på hemgjord potatisgratäng och fläskfilé i mangochutneysås ~ mumsfillibaba och jamsa. SeYaa! //Katta

PS. ni får gärna lämna kommentarer om ni orkar =O) DS.

måndag 2 april 2012

Jobb och VAB

Hade öppning idag på jobbet, åkte trots att sonen är sjuk och jag själv också. Det är ju förkylningstider och jag har lyckats bli smittad på jobbet av mina underbara barn och sedan har jag, snäll mamma som jag är, delat med mig av den till sonen som ju nu då är tvärförkyld med feber och elände. Jag jobbade inte så länge dock utan åkte hem och VAB-ade när alla kollegor kommit.
Jag önskar att vi sluppit förkylningarna så jag kunnat jobba, det var skogen idag på jobbet och det är alltid lika roligt att gå iväg med barnen, man vet aldrig vad som ska hända och vad man ska lära sig, helt underbart, men men då väl fick en kollega få det idag istället då, inte nå avis nädå inte alls ~bara liiite grön i feijan =O)
Efter att ha sovit ett par timmar känner jag mig mycket piggare men sonen är tyvärr lika hängig och febrig så det blir VAB imorgon också.

Dottern då är hon frisker nudå ~ Nej inte då, hennes vattkoppor frodas ännu på hennes kropp och hon klagar över klådan, stackarn. Minns hur det var när jag själv hade vattkoppor och jajks det är man glad att man bara kan ha en gång säger jag då.

Och de däringa olyckorna jag pratade om förut en gång ~att de alltid kommer i sjok om tre?! ja inte var det då dottern som var det tredje inte. Älsklingens far är kvar i Uppsala och det går både upp och ner så positiva tankar där, sen dog ju hans faster, kanske till det bästa ändå med tanke på att hon hade Alzheimers och nu i helgen så dog hans mosters karl. Nu måste det väl ändå ha varit tre olyckor som räknas så vi kan gå mot ljusare tider och om vi räknar in dotterns ridolycka och vattkoppor samt tvättmaskinen som verkligen sjungit på sista versen i helgen så måste ju allt tyda på att farfar/svärfar blir bra. Eller???


Jag beställde dock en ny tvättmaskin idag, en tvätt i gamla kräver nämligen manuell tömning och olika skölj- och centrifugprogram och har jag otur måste jag börja om så... en tvätt kan ta en hel dag att få klar ~inte nog med att det är drygt det kostar både el och vatten att hålla på att krångla på det viset för en tvätt. Gubben hittade en maskin som verkade bra på Tretti.se och den hade ett hyfsat pris också så den beställde jag, nu hoppas vi bara att jag är kreditvärdig också så jag verkligen får maskinen, man vet ju aldrig ~lagen om alltings jävlighet och det ni vet.


Nej nu ska jag gå och dricka en kopp varmt te och försöka bli lite varm i kroppen. SeYaa!! //Katta