fredag 6 april 2012

Tvätt, plantering och annat

Idag har jag hunnit vara effektiv må ni tro, jag har inte bara tvättat med min nya tvättmaskin utan även planterat och lite till som jag kommer berätta om här nedan

Tvättning
Igår kom så äntligen min nya fina tvättmaskin, en Hoover 9kg och en massa finesser som gör att man inte bara spar vatten och energi utan även tvättmedel. Den har energiklass A+++ så den är riktigt energisnål utan att ha kostat en förmögenhet, den var faktiskt riktigt billig om jag ser till vad jag får tillbaka i form av mindre el-, tvättmedels- och vattenförbrukning.

Jag sa visserligen när den gamla inte ville mer att jag inte skulle ha en massa finesser som jag aldrig kommer använda men men man ska aldrig säga aldrig...

Jag har redan testat flera av de olika programmen och jag brukar tycka, med tvättmaskiner, att det är så rackarns krångligt att ställa in finesserna så jag kör samma program jämnt men det var faktiskt superenkelt med den här maskinen och NEJ det är inte bara för att den är ny jag säger det, det är faktiskt enkelt. Jag kan dock känna en liten sån där hmm-känsla när jag listar ut hur lite tvättmedel som jag ska använda. Med så LITE kan det verkligen bli rent då? och jo det kunde det faktiskt visade det sig. Det måste ju i sig betyda att jag ALLTID har använt på tok för mycket tvättmedel förut eller??!! Eller har det krävts så mycket i den andra maskinen för att bli rent?? Hmmm, nåja jag lär ju inte behöva köpa tvättmedel på ett tag.

Plantering
Jag tog tag i försådden idag också, har varit på väg ett längre tag men det har alltid kommit något i vägen ~ antingen var det att jag inte hade såjord hemma eller så var det den däringa rackarns latmasken som kröp fram =O). Men nåja nu har jag i alla fall vari duktig, köpt hem såjord och faktiskt fått ner en del frön i sålådorna.

Idag satte jag Tomatfrön, Frilandsgurka, Asiengurka (inläggningsgurka) och Majs. Jag ska köpa hem frön för kryddväxter sen också, hade tänkt mig lite Dill, Persilja, Mynta och kanske någon mer sort. Jag tycker det ser så otroligt härligt ut med små lerkrukor med kryddväxter på köksbänken men tyvärr har jag aldrig riktigt lyckats få de att trivas i mina krukor och på min bänk, men skam den som ger sig så jag ska försöka i år igen, förut har jag köpt färdiga kryddplantor men om jag driver upp dem själv från frö kanske det går bättre. Hmm håll tummarna i alla fall.

Barnen
Barnen är fortfarande sjuka. Dottern dras med sina vattkoppor och är väldigt deprimerad just nu, hon skulle ju åka till pojkvännen i Göteborg men vi har sagt att det får bli när hon är friskt från vattkopporna så...=0( har hon nu riktig otur (vilket hon ju verkar ha haft hittills) så åker hon också på den häringa förkylningen som jag och sonen har där jag faktiskt är på bättringsvägen men... där sonen är jätteförkyld. Han har dragits med en riktigt otäck hosta hela veckan, ja sen förra helgen faktiskt. Igår ringde dock pappsen vårdcentralen och fick en bättre hostmedicin som faktiskt verkar hjälpa, han hostar inte riktigt lika mycket nu men är fortfarande febrig och så. Tur vi har Wii så han kan varva sin sysselsättning med läsning och spelande, just nu är det Indiana Jones som gäller på Wii.

När det gäller läsning var jag till biblioteket häromdagen för att låna böcker åt honom, det gick inte riktigt som det skulle. Han trodde han hade beställt hem böcker men det var inte reserverade så jag ringde hem och hade honom på tråden samtidigt som bibliotekarien hjälpte mig leta böcker som han sa i telefon. Hmm en tant blängde väldigt surt på mig när jag gick med mobilen vid örat men Anita (som är världens bästa bibliotekarie) brydde sig inte utan pratade med sonen via mig och kom med förslag då de han själv räknade upp var utlånade. PUST!!! Efter mycket om och men så lånade jag hem två böcker i en annan serie än den han vanligtvis läser, den här serien hette Cirkusdeckarna och nu har han bara en halv bok kvar sen har han läst ut båda två, visste att jag skulle tagit några fler men blev så osäker när det var så krångligt. Hm nåja det är ju bra att han läser, att han sen är snabbläst är ju inte fel.

Böcker 
Appropå böcker ~ Jag har beställt nya Sarenbrant, den heter Vila i frid. Jag såg reklam för den på TV, Ohh jag ser verkligen fram emot att få sätta ögonen i den. Den verkar jättespännande och håller den samma mått som de andra två så blir det riktigt bra. Återkommer med recension efter att jag läst den!

Det var ju inte fel heller att det var rabatt via CDON om man köpte två boknyheter så jag köpte en till mig och en till sonen, han beställde en av böckerna i den nya serien han fick upp ögonen för nu Cirkusdeckarna.

Nej nu har jag skrivit så mycket så ni blir trötta i både ögon och huve av mitt tjågande. SeYaa!! //Katta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar