lördag 29 december 2012

datorjobb...

Idag har jag ägnat mig åt att:
* I flera timmar gå igenom varenda CD-skiva i jakten på installionscd:n till kameraprogrammet ~ har ännu inte hittat rätt. Hittade den engelska versionen men då jag installerat den svenska vill inte min sk-tdator gå med på att installera över gamla filer med den engelska. Saken än den att jag inte kommer åt programmet då datorn är omblåst sedan installationen gjordes, så programmet finns men finns inte ~ grrrrr.

* Har sedan suttit och rensat C-disken på bilder och dokument, både egna och barnens och sambons. Suck! Varför envisas vi med att spara på C-disken när vi kunnat spara direkt på den externa hårddisken??? För att vi är lata och knäppa. Det kostar ju bara onödigt extra arbete när jag måste blåsa om datorn. SUCK igen!

*  Ska blåsa om datorn bara sambon kommit in och kollat vad han behöver ha kvar av mailen. Förhoppningsvis försvinner det irriterande omdirigerandet och öppnandet av nytt fönster när vi blåser om datorn.

* Har faktiskt även tagit lite kort. Var ut och tog kort på Kalle med "släde" när Sandra och Sebastian kom tillbaka från sin tur ute med honom. Han lever verkligen upp när han får dra vår älskade lilla ponnyn. Det var när jag skulle tömma kameran som jag fick nog av datorns dumma beteende och bestämde mig för att nu blåser vi om skiten istället för att leta efter fel i registret.

Nej, nu har jag tröttnat på att stänga ner fönstret som datorn envisas med att öppna över det jag håller på med så jag får skriva mer när datorn väl är ominstallerad och klar. SeYaa!!! //Katta

Ni kan läsa om våra hästar på:
http://shibasaxhyttan.blogg.se/
http://stallrisgarden.blogg.se/

fredag 28 december 2012

mellandagsjobbat & lite projekttänk...

Så har man lite semester då, långledig den här gången, börjar jobba igen den 7:e januari.

Jobbade igår dock, hade öppningspass så jag började kl. 6.30 och slutade kl. 14.30. Vi hade tre barn på hela dagen så det blev en låååång dag, konstigt ändå hur det är ~ när det är många barn känns det som om tiden går upp i rök, men när det är få så går det hur långsamt som helst. Nåja de barnen hade ju personaltäthet i alla fall, vi var två pedagoger på tre barn =O)

Jag passade på, när det var så lugnt, att skriva ut från våra barns projekt till dokumentation i alla fall, så nu kan vi starta upp nya terminen med att prata om projekten med barnen, pedagogisk dokumentation när det är som bäst, det är så härligt att höra hur barnen tänker och resonerar för för det mesta är det inte alls som vi vuxna tror. Ska bli kul att se vart det leder härnäst i projekten.
Någon som har några idéer man kan ge som förslag till barnen vad gäller bilverkstad och Spiderman??
Men bara som förslag om de behöver en liten knuff! För det är ju faktiskt deras intresse som styr vägen för projektet. Jag har en del förslag som jag kommit på mitt i natten och som jag diskuterat med min likatänkande kollega som även hon tänkt på en del samma som jag. Det som definitivt tar start i alla projekt från terminsstart är att det ska bli mer av barnens fotograferande i projekten, det de anser viktigt att fota i projekten är det ju lättast att de själva fotar och berättar om för oss. Borde vara självklarheter men är ändå inte vardag hos oss ännu, men vi är på väg dit i alla fall.

Tänk vad mycket enklare det vore just när det gäller att blanda in barnen mer i projektens dokumentation om vi inte oroade oss för ekonomiska bitar hela tiden. För det är ju så att om barnen har exempelvis kameran så finns ju risken att den går sönder och då måste vi köpa en ny och det anser vi för det mesta att "det har vi inte råd med" och så gör vi istället för att släppa in barnen som oftast kan tekniken mycket bättre än oss vuxna pedagoger. Nej jag ska försöka slänga sådana tankar i sopkorgen nästa år och verkligen njuta av att få ta del av barnens idéer och se det de vill att vi ska se i deras projekt. Jag skriver försöka slänga för att säga att jag ska göra det fullt ut är att lova för mycket för hur det än är så är jag även ekonom i botten och hur jag än försöker så tänker jag både som pedagog och ekonom.

Nej nu ska jag gå och se om dottern får till någon kladdkaka, hon är en rackare på att baka och jag äter alltid för mycket men men det är det värt =O)

SeYaa!! //Katta

onsdag 26 december 2012

Så var julen slut för denna gång

Jaha så har man klarat av julen även i år då.

Det var ganska "som vanligt" även i år. Iväg och julshoppa i sista minuten med dottern. Även i år drog vi till Örebro den 23:e december men i år hittade jag inte mycket alls, nästintill inget av listan blev shoppat.

Nej nästa år ska jag nog dra till Västerås istället och varför frångå en invand tradition det får bli i sista stund då också =O)  förhoppningsvis kommer dottern hem så vi kan åka tillsammans även då.

Hur har julen varit då? Jotack ganska lik andra år det vill säga trevlig. Vi firade julafton hos svåger och hans familj samt svärmor och det var trevligt. Sen kom Sandras pojkvän på juldagen och det är ju trevligt. Idag är det annandag jul och vi har inte gjort så mycket överhuvudtaget, jag bakade bullar och de andra roade sig på sitt vis ~ Alex (sonen) spelade spel, älsklingen tittade på junior VM på tv och dotter hängde med pojkvännen sen har vi ätit och nu är vi åter inne på olika sätt att roa oss.

Imorgon är det till att upp tidigt och jobba en dag och sen är det semester i flera dagar mmmmm ljuvligt.

Nyårsafton ska vi hem till min mamma och träffa broder med familj och äta och ha det gôtt. Ska bli trevligt och kul, tycker om att få träffa broder men det blir inte så ofta tyvärr eftersom han bor i Jonsered.

Livet med hästarna då, jo det är bra. Varmblodet är en rackare på att skita dock och den boxen är inte rolig att mocka, pust, men hon är en riktig goding till häst så det är värt det. Lillflisan Shiba är ... ja hon är ett föl och hon är hur go som helst, väldigt orädd och kan nog bli en riktigt bra häst som vuxen, hoppas hon är lika orädd och stabil den dagen vi ska köra och rida in henne. Kalle då ~ jo han är sig lik, han vill sova länge, ha lugn och ro och blir irriterad på flickorna när de envisas med att gå upp tidigt och föra väsen. Ikväll hade flickorna roat sig med att dra ur hagen, som tur var in i skogshagen och vad gjorde Kalle då? Jo han gick kvar i ordinarie hage och åt och tittade på flickorna som om de var tokiga.

Nåja det var lite om ditt och datt. Min dator krånglar, har nåt skit som startar en sida där det står HP we´re very sorry bla bla bla och den öppnar en ny sida över den jag är på så nu ska jag sätta mig och söka i registret efter den f-bannade funktionen. Så SeYaa!! //Katta

torsdag 20 december 2012

Företag och föräldrar/privatpersoner i Grangärdebygden

Jaha då var det inlägget med reklamen då. Är ni nyfikna nu på varför jag gör ett sånt konstigt inlägg??

Jag vill med detta inlägg å min arbetsplats (Nyhammars Förskola) vägnar tacka företag och föräldrar/privatpersoner för att de finns och ställer upp på oss som de gör.
Vi är en bättre plats tack vare er!

De jag vill tacka är:
Log Max ~ för bland annat allt skrotmaterial som vi skapar med samt lastpallar som vi använder som bland annat snickarbänkar
Grangärde Musteri, Tillmans ~ för bland annat stora tunnor som vi kan samla vatten i för lek och upptäckande
ICA Grangärde och COOP Nyhammar ~ som alltid ställer upp när vi behöver få lite gott till våra olika arrangemang
Gästis Grangärde ~ för bland annat frukt till våra arrangemang
Nauclérs Byggservice AB ~ för snickerimaterial
Grangärde Bygg & Timmerhus, Anders & Ingemar Henriksson ~ för våra fantastiska stockmöbler
Grangärde Fiske, Ingegerd Höök ~ för bland annat korv & korvbröd

Sen vill jag också passa på att tacka alla härliga föräldrar och andra privatpersoner som ställer upp och hjälper till så vår förskola blir en plats för lustfyllt lärande.


//Katta á Nyhammars Förskolas vägnar

Livet går vidare och lackar mot jul

Hej allihop!
Det var ett tag sen jag var in och skrev här på bloggen men men nu är jag i alla fall in, fast idag kommer det bli två olika inlägg för jag har tänkt skriva ett om mig och livet och sen ett där jag gör reklam för företag från bygden. Varför det undrar ni säkert men då får ni allt ta och läsa för att få veta ;)

Nåja men först om mig då alltså och vad som hänt sen sist.

Ja sist ja, då klagade jag rejält på min hosta och på läkaren jag träffat. Hur har det gått då med hosta och medicinering och allt? Ja vi kan börja med medicineringen ~ jaks och usch för den. Jag fick rejäla biverkningar kan jag säga. Jag hade huvudvärk så jag trodde skallen skulle explodera, var supertrött och kände mig som i ett vakuum, vilket antagligen berodde på morfinet i hostmedicinen eftersom jag är överkänslig mot morfin, jag hade ett uruselt humör och svårt att styra mitt humör så det var en fruktansvärd upplevelse som inte ens resulterade i att jag blev frisk. Det hela slutade med att min kropp sa ifrån, jag vaknade en morgon och hade så ont i huvudet så jag spydde när jag pratade och av andra ljud (andra som pratade eller höga ljud) så det blev till att stanna hemma sjuk, och det har man ju verkligen råd med för det är så billigt och bra. Det enda jag var upp och var vaken den dagen var för att svara i telefon, vilket resulterade i att jag kräktes, och för att äta väldigt små portioner så att kroppen fick energi. Jag slutade ta hostmedicinen men dagen efter fortsatte jag med antibiotikan, mitt dumma nöt, det visade sig att det var den jag fick sån huvudvärk av och att det i bipacksedeln, som jag inte läst förrän då, stog om att en del i sällsynta fall får extremt förhöjt tryck i huvudet, mmmmmmm kul ska vara jag till det att vara en av de sällsynta.

Nåja nu har jag varit tillbaka till vårdcentralen och träffat en annan läkare, en vettig och trevlig sådan som kunde förklara vad han menade. Det är då alltså min astma som hoppat igång rejält igen och nu medicinerar jag morgon, lunch och kväll med astmamedicin i ett par veckor och sen ska jag börja äta allergimedicin ett par veckor också, sen ska jag då förhoppningsvis vara bra igen. Vi får väl se då om det blir så, jag är i alla fall bättre och hostar inte lika mycket eller ja hostar gör jag men inte lika illa.

Trevligare saker som hänt är att jag till slut fick reda på min löneförhöjning, den var ju ett riktigt skämt enligt mig, vi var flera som fick exakt samma höjning. Hur individuellt är det då? Jag tycker man kan lägga ner det här med individuell lönesättning för det fungerar inte i praktiken. Det trevliga med det hela är ju att jag i alla fall fick löneförhöjning och att det blir extra cash till julshoppingen.

Jag har också fått besked att jag kommit in på två av de tre högskolekurser jag sökte och idag kom tre av de böcker som jag ska använda. Jag har inte börjat titta i dem ännu men är riktigt tarv så jag kommer säkerligen göra det ikväll. Förhoppningsvis blir jag en bättre fotograf och fotoredigerare efter dessa kurser. Programmen då kanske ni undrar med tanke på att jag skrev att jag inte visste hur jag skulle lösa det ekonomiskt men jag har en plan nu i alla fall, det ena programmet Lightroom 4 kommer jag att köpa och det andra kommer jag att kolla om jag kan köpa/prenumerera på som student, det blir i det fall jag blir godkänd som student av Adobe ett programpaket med flera av deras program däribland det jag behöver ha vilket inte blir Photoshop CS5 utan Photoshop CS6 eftersom CS5 är ute.

Oh herregud vad svårt det blev att sitta och skriva, koncentrationsproblem, när barnen började spela Wii bakom ryggen på mig. Jag lägger ner detta inlägg för tillfället och återkommer en annan dag =O)

Glöm inte läsa nästa inlägg med min företagsreklam ;O)

SeYaa!! //Katta

måndag 3 december 2012

Trött på förkylning

Jag är så trött på att hosta och hacka!

Jag och en kollega konstaterade idag när vi åkte hem från avdelningsmötet att vi nu varit hostiga och hackiga i 10 veckor. Jag hostar så jag nästan svimmar av, det liksom bara susar och jorden gungar när jag får en hostattack och jag måste sätta mig ner, på golvet eller en stol eller vad som finns närmast när allt snurrar iväg. Det har då alltså gått så lång tid och inte gett sig och nu är jag så trött på det.

Var till läkare förra veckan och det var ingen rolig upplevelse för en som har fobi för läkare och sjukhus och allt som hör därtill.

Hela besöket blev för mig en otäck upplevelse där jag helt plötsligt var tillbaka till att inte klara av att lyssna, ta in och förstå det läkaren säger och samtidigt svara på frågor som ställs. USCH flera år tillbaka i utvecklingen kändes det som. Jag mådde dåligt innan men under besöket blev det värre. 

Alltså för en som mig är det verkligen otäckt när läkaren frågar mig vilka prover jag vill att de ska ta och senare frågar vad jag vill ha för medicin. Halåååå det är ju inte jag som är läkare jag vill bara bli frisk. Jag var så upprörd och hade så svårt för att höra vad han sa, inte bara av min fobi utan för att han var väldigt otydlig i sitt tal, så jag bara svamlade när han pratade om astma, jag bara svarade 
- Jag är förkyld och hostar och har tungt att andas. Jag vill bli frisk nu, det är inte astma
och det jag tror, nu i efterhand, är att han frågade om jag hade astma och det har jag ju, det var ju därför jag fick lov att sluta röka för 20+ år sedan ~ sluta röka eller sluta leva var valet då och jag valde att leva.

Nåja, jag fick både stark hostmedicin, antibiotika och betapredtabletter men inte har jag då blivit frisk än inte och hostar gör jag fast jag tar hostmedicin. Det enda som varit lite bättre är att det varit lite lättare att andas en stund efter att jag tagit betapredden men sen har det blivit lika jobbigt igen.

Nej fy sjutton för det här hostandet och eländet och nu även mitt rackarns gnäll. Det finns de som har det värre även om det inte känns så just nu. Det måste ju ge sig till slut eller så får jag söka läkare igen och då min egen läkare och inte någon otäck ersättare.

Tills nästa gång jag orkar ut och skriva eller gnälla. SeYaa!!! //Katta

onsdag 21 november 2012

Foto ~ kurser, böcker och dataprogram

Ja det här kommer handla om foto och kurser som titeln avslöjar och just nu går jag i väntans tider på att få intagningsbesked, men som vanligt kommer det säkerligen alldeles inpå kursstart.

Vadå kursstart kanske ni tänker nu men det är så att jag har sökt tre kurser på två olika högskolor/universitet, Jönköping och Umeå. Jag hoppas komma in på alla tre kurserna men det kanske är att hoppas på lite för mycket. Men hallå du jobbar väl? Ja det gör jag men jag har tänkt läsa på fritiden, den lilla fritid man har vill säga. Alla tre kurser går på distans och det är inga fysiska träffar tack och lov med tanke på hur långt det är till både Umeå och Jönköping härifrån.

Kurserna jag sökt och väntar intagningsbesked på är:
Fotografi - Visuell kommunikation, 7.5 hp, Högskolan i Jönköping
Digital bildbehandling, 7.5 hp, Högskolan i Jönköping
Digital fotografering och bildbehandling, 7.5 hp, Umeå Universitet

Jag måste säga att när jag var in och kollade på vilken litteratur som kommer att behövas så blev jag glatt överraskad av att det inte är göörmycket böcker som måste inhandlas, det var ungefär 2-3 böcker per kurs. Fast även om böckerna inte var hutlöst dyra per styck så är det, om jag kommer in på alla tre, uppemot 9-10 böcker som ska inhandlas och det blir ju tillsammans en liten ansenlig summa. Hmmm undrars vad älsklingen kommer tycka om det egentligen ;)

Det som däremot kommer bli lite knivigare och dyrare är programet. Jag måste nu ta tag i och uppdatera mig vad gäller mitt bildbehandlingsprogram och lämna det gamla bakom mig och bli lite modern. Jag ska lämna det gamla trygga Photoshop 6.0 och försöka få tag på Photoshop CS5 och Lightroom 4. Men herregud sitter du med 6.0???? Ja jag gör ju det, det har funkat bra hittills med de kunskaper jag har och det har inte funnits behov av att byta förrän nu när jag känner att det är dags att utvecklas och bli mer avancerad. Ett problem som jag dock upptäckt är att numera är även CS5 gammalt och inte så lätt att få tag på men det är det program som de verkar använda i kurserna så det är bara att sätta igång och jaga. Han ni ett ni vill bli av med kanske?

Nåja, det blir som det blir, bara att gilla läget för jag SKA läsa dessa fotokurser och om jag inte kommer in på alla nu så får jag väl söka den/de jag inte kom in på nästa termin då. Jag vill verkligen utveckla mitt fotograferande och jag gillar att studera och hämta in ny kunskap, det är avkopplande.

Nej nu får det vara nog för denna gång så
SeeYaa!!! //Katta

PS. Jakten på häst gick bra till slut och vi har numera 3 hästar. Följ oss gärna på: shibasaxhyttan.blogg.se och stallrisgarden.blogg.se DS.

fredag 12 oktober 2012

lite av varje, hästjakt och reklam =O)

Jaha ja det har hänt lite den här veckan, en del sorgliga saker som jag redan skrivit om och inte tänker skriva mer om men också glädjande saker har hänt.

Dottern klarade uppkörningen igår och har numera körkort ~ JIPPIE och GRATTIS till henne! Men nu är det ju så att vi i dagsläget bara har 2 bilar rullande och vad betyder det då JO att nu är det alltid en bil för lite hemma. Blir till att få igång en till inom en väldigt snar framtid =O)

Mer då?

Jo här pågår en febril hästjakt ~ alltså det är ingen häst som rymt eller så men jag letar häst att köpa, måste ha en till så Kalle inte får stå själv (med kaninerna) för länge och så vill ju jag igång å rida igen.
Nu har ju jag då bestämt mig för att jag vill ha en smäcker Tinker och då gärna ett sto (ifall man vill ta nån liten nån gång) och som åtminstone är grundriden. Men att det ska vara så svårt att hitta en till ett pris som jag faktiskt fixar SUCK inte det lättaste kan jag säga. Resten av familjen tittar på allt i hästväg och tycker jag är jobbig som är så envis med Tinker, men life´s a bitch so deal with it. Nåja vi får se vad det blir för nåt i slutändan.


Jag har varit hemma hela veckan med min förkylning som inte bara suttit i huvudet och ögonen utan även krupit ner i ryggen. Ryggvärken var så illa till slut så jag trodde jag höll på och få bältros, men det var det inte sa distriktan utan hon trodde det var en hakning i musklerna. Nåja jag har fortfarande ont och skulle väl kanske varit tillbaka för koll men....har jag fortfarande ont på måndag får jag väl ta tag i det då, dessutom så har jag ingen bil idag för den tog dottern.

Sen följer jag med spänning dotterns UF-företag, ja hon är inte själv de är tre stycken kompisar som driver det tillsammans. De har kommit på en skitsmart lösning på trassliga koppel! Har man fler hundar kan man ha ett handtag och fler koppel tillsammans utan att de trasslar sig och snor sig, ja det funkar lika bra på en som flera hundar förresten.
Är ni lite intresserade ni med på att se det eller kanske känner att ni också vill köpa ett så kolla in The Leash UF, deras hemsida är under konstruktion och kommer inom kort men ni kan gå in på facebook
The Leash UF

Reklam? ja visst är det reklam för deras företag och produkt men den är bra och jag tycker det är bra om vi kan hjälpa ungdomarna med reklam. Jag köper ju kopplet själv så varför inte låta andra veta hur bra det är?!

Nej nu ska jag gå och dricka lite kaffe och försöka känna mig lite piggare, det är inte så lätt med min förkylningsluva och rygg men kaffe måste man ha så...

SeYaa!!! //Katta

onsdag 10 oktober 2012

ingen höjdare till dag

nej idag är det ingen höjdare till dag inte.
Har varit hemma med en förskräcklig huvudvärk som suttit från ögonen och in i skallen, inte tålt ljus alls. Sen natt till igår började det värka i högra sidan av ryggen och det blev än värre inatt så jag ringde vårdcentralen och fick komma till distriktssköterskan. Jag blev rädd att det skulle vara bältros men det trodde inte hon, däremot skulle jag vara hemma resten av veckan och vila upp mig. Fick lite bannor för att jag jobbade sjuk förra veckan för enligt distriktan så "kroppen säger ifrån att det räcker nu, du måste vila" så det blir till att stanna hemma resten av veckan och försöka vila och är jag inte bättre till på fredag ska jag ringa och komma tillbaka till henne eller läkaren, det visar sig.

Men idag känns allt jättetungt inte bara det att jag har ont som f-n och mår dåligt jag är ledsen också mitt i alltihop. Idag fick älskade lillskruttan Pia somna in efter 33 år. Åren hon fått hos oss har varit bonusår, vi har alla sagt "får hon en skön vinter till och orkar så är det ju bra" och "orkar hon och klarar en sommar till så är det ju toppen för henne". Hon fick flera sköna vintrar och somrar här hos oss och var en älskad liten skrutta som med sitt "grisskri" styrde Kalle-killen dit hon ville. Det är fruktansvärt tomt i stallet efter henne, det var som ett järnband runt hjärtat att gå in och se hennes box och veta att hon inte kommer stå där mer.

Kalle skriar lite emellanåt därute, kanske han ropar efter sin kompis. Jag undrar hur mycket de förstår egentligen av det här? Jag såg när de ledde fram honom så han fick nosa på henne när hon somnat in. Jag visste redan innan att de skulle göra så för "C" sa det när vi träffades lite snabbt imorse, enligt henne gör man så för att de ska förstå att vännen är borta. Men förstår de verkligen det? Hur känner de egentligen? Blir de ledsna som oss eller är det vi människor som läser in mänskliga beteenden i deras sätt att bete sig? Hur som haver så är jag ledsen just nu men vet att jag kommer att komma över det till slut, jag kommer inte sluta sakna henne eller sluta älska henne men jag kommer att komma till sans med det för jag vet att det var det bästa för henne. Jag kommer tänka på henne när jag ser nattstjärnorna för som "C" sa kommer hon vara en stjärna på himmelen och jag kommer minnas henne med glädje.

Men hallå ska Kalle stå själv nu kanske ni tänker och både ja och nej. Han kommer vara själv med kaninerna en kort stund, tills vi hittat en häst att köpa. Kalle ska INTE stå utan hästkompis så väldigt länge, vi letar varje dag och visst finns det många hästar till salu men ingen som är VÅR. Under tiden vi letar rustar vi stallet, städar och målar om och så.

Nej nu orkar jag inte skriva mer för tillfället så...
SeYaa!!! //Katta

lördag 6 oktober 2012

trötta och knäppa tankar

Sitter här vid datorn och döspelar på facebook när en tanke börjar snurra i huvudet på mig ~ är det inte konstigt att det ska snurra knepiga saker i huvét på en när man ska göra sig klar för att sova. hmmm nåja mina tankar då....

Jo jag började tänka på mina svar jag gav på frågor min chef skickat ut till oss alla på jobbet. Området är IKT och vi skulle beskriva hur vi jobbar idag, hur vi skulle vilja jobba och vad vi behövde för att kunna jobba som vi ville samt vilka kompetenser som fanns. Jag hade inga problem med att svara på frågorna för jag har ganska starka åsikter om vad vi skulle behöva göra för att barnen ska få en så bra start som möjligt i sitt fortsatta lärande vad gäller just inlärning och tekniska hjälpmedel såsom dator, ipads mm. Jag hade heller inga problem med att beskriva mina kompetenser för jag vet att jag kan de här bitarna, jag har flera olika datautbildningar, jag har lätt för att lära mig och jag har ett enormt intresse för just dessa bitar och en pedagogs intresse, engagemang och lust smittar på barnen så de får lust att lära.

Hmm okej tänker ni och vad är det för konstigt med dessa tankar då? Inga om just den biten kan jag säga utan mina tankar drog vidare och jag började tänka på att jag på dessa svar inte hade några som helst problem att hävda min kunskap ~ vilket säkerligen ni också skulle klara galant.

MEN varför har vi inte lika lätt för att hävda oss när det kommer till att ta för sig ex. uppdrag på jobbet eller i sitt föreningsliv eller var det nu är. Varför kan man inte anta utmaningarna när tillfälle ges? Varför sticker man inte fram hakan och säger "jo men det där kan jag göra för det är sånt jag kan", istället sitter man och tänker "det där skulle jag ju kunna göra". JAMEN för helsike varför gör man det inte när man på skrivna frågor gladeligen kan säga att man har kompetensen? Vad är man rädd för? Att misslyckas med uppdraget eller att andra ska tycka att man är... ~ ja vadå? De kanske tycker att man är modig som vågar säga till och försöka, som vågar kasta sig in i ett äventyr med risk att misslyckas och få lov att be om hjälp. Vad vore det för farligt med att misslyckas eller få lov att be om hjälp? Alla behöver väl hjälp nån gång ibland och visst har andra vågat ta sig vatten över huvudet och ändå lyckats ro det iland.

Är det så typiskt svenskt som vi tror det här att inte våga sticka fram hakan utan stå tillbaka och tycka att "nej men inte kan väl jag, vad ska de andra tycka?" ????

Nej nu har jag rensat min lilla trötta hjärna på en del av de knäppa tankarna och ska gå och lägga mig. När något jag kan dyker upp som ett uppdrag ska jag försöka tänka på det här och VÅGA säga att "Jag kan göra det för jag kan det där."

SeYaa!!! //Katta

lördag 29 september 2012

Förkylningstider och en händelserik vecka

Den här veckan har varit till viss del händelserik.
En kollega har legat förkyld hela veckan men vi hade tur och fick tag på vikarie. Nu håller jag själv på att bli helt däckad, gör inget annat än nyser och hackar, snörvlar och är allmänt hängig, precis som resten av familjen.
Men, men det är ju förkylningstider nu så det är väl att räkna med att man åker på en förkylning, har jag tur blir det bara en lätt förkylning och inte som kollegan som är göörförkyld och igensatt med förkylningsluva till skalle.

Nåja den här veckan har gått framåt den med sjukdomarna till trots. Vi hade föräldramöte på jobbet på torsdag och då var båda mina kollegor sjuka så jag fick köra själv ~ jajks vad nervös jag var........ men sen så kunde jag slappna av, vi har så bra föräldrar så det var inga problem. Vi kunde gå igenom det som skulle gås igenom i lugn och ro samt att mina kollegor på de andra avdelningarna fanns där om jag ville ha stöd ~ vilka kollegor man har! Villiga att komma och stötta fast de har samma möte på sina avdelningar, helt underbara.

Min dotter däremot har haft en tuff vecka.
Hon var på återbesök hos ortopeden på onsdag (i fredags var hon ju på magnetröntgen) för uppföljning av knät. Det visade sig på röntgen att hon har en tre år gammal skada på knät, korsbandet är trasigt, samt att de såg att spåren som knäskålarna ska ligga i är väldigt ytliga på henne (de ska visst vara djupare för att hålla skålarna på plats) vilket gör att hon har en högre tendens att få knäskålarna att hoppa ur led. AJ!
De kommer inte att operera knät dock, de ansåg att det skulle räcka med att träna upp omkringliggande muskler. Hon kommer få ett stöd för att stötta upp knät som hon även ska ha när hon tränar. Hon ska få gå på rehabträning för att lära sig att inte räta ut benet rakt när hon går och stärka musklerna. Ja jisses ja, och träningen (friidrotten) får ligga på is ett tag till sen får hon träna upp sig sakta men säkert i takt med att rehabträningen går framåt. Rida får hon göra med stöd och innan det kommer endast om hon känner att knät klarar av belastningen.
Sen på torsdag hade hon återigen uppkörning för körkortet. Även denna gång kuggade hon dock, denna gång på helt andra saker (saker som hon klarat galant förra gången). Man blir ju lite skum på hela det här med uppkörning då de ena gången anser att detta går bra men inte detta och nästa gång går det som inte gick bra bra och det som gick bra går inte bra ~ fast hon kör likadant. Man funderar ju också på det att det står på Körkortsportalen att man kan missa på några saker utan att kuggas, om det inte är grova saker som kräver att körprovshandledaren måste ingripa, för det verkar inte stämma. Har hört flera som har kuggat på småsaker, sådant som egentligen inte är så stort och som inte krävt något ingripande av handledaren.
Nåja det är bara på´t igen och klara det nästa gång för skam den som ger sig.

Nej nu är det dags att ta kaffe så man orkar hålla sig upprätt ett tag till.
SeYaa!!! //Katta

lördag 22 september 2012

Vilken vecka

Ja vilken vecka det varit, både upp och ner, skratt och nedstämdhet.
Måndag var inte så kul ~ min älskade dotter bommade uppkörningen och var förståeligt nog ledsen. Bättre tur nästa gång, då fixar hon det.

Tisdag ~ fotografering på jobbet, vilket alltid är lika stressigt. Barn som måste komma i tid, sitta still och sen det värsta av allt - man ska bli plåtad själv också, irschpirsch och blä. Jag blir ju aldrig bra på foto ju :( 
men men i år var jag med i alla fall och jag var inte själv för vi kollegor valde att vara alla tre på samma bild istället för individfoton. Det underlättade för då var det lättare att se glad ut, vi är inte kloka på en fläck ihop vi tre =O)

Onsdag ~ månadsmöte i 2½ timme och sen avdelningsmöte på det. Båda var väldigt givande och jag känner att det var väl spenderade timmar. Nya chefen hade intressanta tankar om framtiden och hur det går att koppla Lpfö98/10 och Lgr11 till löneutvecklingen och även till utvecklande av föräldrasamtal och hur vi kan på ett mer överskådligt/lättförståeligt sätt visa vårt arbetssätt och hur vi arbetar efter våra styrdokument.

Torsdag ~ en dag på jobbet med underbara barn och kollegor. Hade dock lite otur och lyckades dunka upp huvudet i ett regelhörn vilket gjorde göööront kan jag säga. Hade en väldig huvudvärk efteråt och blev rejält öm i skallen (har fortfarande ont där jag slog i), var även lite "väck" efter smällen och hade svårt att koncentrera mig vilket innebar att jag missade att jag hade inskolningssamtal. TUR jag har att göra med så bra föräldrar som är förstående och kan skratta med en när man är så "väck" och tokig.

Fredag ~ idag var det skördefest på jobbet och det är alltid lika kul även om det även är en dag med mycket stress och barn som blir väldigt uppspelta. Hade kortdag vilket innebär att jag slutade kl. 11.30 - LYXfredag så att säga. Sen var jag till vårdcentralen och pratade viktnedgång med min läkare, jag fick hjälp, får Xenecaltabletter och ska gå på viktkoll en gång i månaden. Nu var det väl självaDEN om jag inte sak lyckas gå ner och må bättre. Knäna vill verkligen det, de knakar värre än trappen till ovanvåningen ;)

Och idag är det lördag och det var tänkt att sonen skulle spela fotbollsmatch men när vi alla är på plats på bortaplan visar det sig att datumet blivit ändrat och det bidde ingen match idag, blir på måndag istället. JAHA ja så kan det gå i regnvädret. Så missade man en sovmorgon men men nån gång får jag sovmorgon =O) hoppas jag i alla fall.....

Hittade något nytt roligt på FB idag - Song Pop! är inte så superbra men tycker det är roligt. Glömmer dock klicka på svaret snabbt emellanåt, när det är en bra låt. hmmm inte bra då man ska vara så snabb som möjligt. Och så är jag snabbare i handen än tanken och klickar på fel svar än det jag tänkt klicka på. Nåja nån chans ska väl motståndare ha också ;)

Nej nu ska jag se om jag ska tillverka lite lunch för det kurrar lite i magen.
SeYaa!!! //Katta

söndag 16 september 2012

#Pantene Pro-V spray för plattat och fönat hår

Nu har jag fått veta lite från tjejen som testade Pantene Pro-V:s spray för fönat eller plattat hår.

Hon har använt sprayen regelbundet och säger så här:

" Jag har använt den nästan varje dag och jag tycker att den fungerar bra. Mitt hår brukar oftast bli att se väldigt fett och ofräscht ut efter att jag har använt liknande sprayer, men så blev det inte av den här. Det blev slätt och glansigt, precis som det stod att det skulle bli. Det enda direkta minuset som jag kan komma på är att strålen är väldigt hård och koncentrerad. Den "skjuter" liksom igenom håret så det är svårt att applicera jämt och få spray i hela håret."

Jag tycker att det är ett ganska så bra betyg då det är en 18-årig tjej som varit testare och de har för det mesta ganska högt ställda krav på de produkter de använder.

Kul att hon ställde upp och att hon var nöjd med sprayen. TACK Sarah för att jag fick använda dig som buzzadortestare/försökskanin jag återkommer säkerligen fler gånger och ber om hjälp ;0)

Nu får det räcka för den här rapporteringen så jag säger:
SeYaa!!! //Katta

lördag 15 september 2012

Specsavers

Usch vilken dag det varit. Jag har varit så arg så det brände i öron och kinder.

Men för att ta det från början ~
Jag var till Specsavers i Borlänge idag med mina nya glasögon som jag inte kan ha för jag blir yr, får ont i ögonen och i huvudet (på gränsen till migrän). 

Vad händer då? Jo först tar en väldigt ung tjej hand om mig och lyssnar på mitt ärende, slår på datorn och går sedan och hämtar en annan tjej som kommer och tar över. Vad gör hon då? jo hon försöker intala mig att jag kan ha glasögonen då det är den styrka som optikern ordinerat. Hon tar sedan de nya glasögonen och går till en maskin och kollar att styrkan i glaset är detsamma som står på datorn, kommer sedan och tar mina gamla glasögon (och då blir ju allt suddigt för de hade jag ju på mig), mäter även dem, går in till den optiker som finns på plats, kommer ut och värmer de nya glasögonen och gör nåt (just då vet ju jag inte vad) kommer sedan tillbaka och istället för att ge mig mina gamla sträcker hon fram de nya och säger "jag vill att du provar de här nu, jag har böjt om de eftersom dina gamla är böjda som en båge har jag gjort lika med dem här" mitt svar på det är "jamen herregud de gamla är ju flera år och har gått igenom både barn och hästar så självklart är de böjda. Det är ju en anledning till att jag behöver nya ju". Nåja jag provar väl i alla fall de nya med samma resultat som förut ~ problem med att fokusera och ögat börjar göra ont så jag säger det till henne. Hon börjar då fråga ut mig om hur jag provat de nya, när jag haft dem och så vidare. Jag börjar vid detta lag bli riktigt irriterad och sur. 

Till historien hör också att min älskade sambo var in i torsdags med dottern för att lämna tillbaka hennes nya glasögon (hon kan inte ha dem för hon blir yr och tycker att det känns som hela havet stormar). Han pratade då med en kvinna där om mina och begärde ut en kvittokopia, denna kvinna sa då att jag kunde ha samma problem som dottern med mina glasögon nämligen att det glas som använts är ett nytt tunnare och många med brytningsfel har det visat sig kan inte ha det utan måste ha det äldre lite tjockare glaset.

Jag berättar för expediten om vad kvinnan sagt till min sambo i torsdags för denna unga expedit som svarar mig "det finns bara ett glas så det tror jag inte kan vara felet" jag säger då till henne att "ja, inte vet jag vad som är fel men glasögon som jag inte kan ha vill jag inte ha". Hon lämnar mig då vid disken med ett kort "vänta här jag måste prata med XX (jag vill inte namnge optikern därav XX)" hon går iväg och pratar med optikern och båda kommer tillbaka.

Jag är nu vid det här laget riktigt arg för jag inser att de går inte med på att jag får lämna tillbaka glasögonen som jag inte kan ha fast de har regler som ger mig rätten att göra det.

Optikern läser nu på datorn och hävdar sen samma som den unga expediten, att det inte är något fel på glasögonen, de stämmer med det som står i datorn sen frågar hon mig om jag varit med om något liknande förut, "ja" säger jag "det har jag för många herrans år sen då det visade sig att mitt brytningsfel gör att jag inte kan ha bågar som är för små över ögonen (alltså själva glasdelen får inte vara för smal) men det gäller inte dem här då de är nästintill lika som de jag redan har och det kollades när jag valde båge". Jag berättar även för optikern om vad den kvinnliga expediten sagt till min sambo i torsdags varpå optikern säger "det har jag aldrig hört talas om, det är det glas vi alltid använder så det kan det inte vara" arg som jag är känner jag att nu får det f-n vara nog så jag säger "ja det spelar ingen roll, jag vill inte ha glasögon jag inte kan använda" då lägger den f-n:s optikern huvudet på sned och säger "jamen det förstår vi så väl" och med en röst som om jag vore korkad eller hade fel få förståndet grrrrrrrrrr vad ilsk jag är vid det här laget. Nu tar den unga expediten till orda igen och säger att optikern som gjort undersökningen får kolla igen och att "före det kan vi inte göra något. Så gör vi här" (vafan!!! har de aldrig lärt sig om ångerrätten de själva hävdar att alla kunder har).

Vid det här laget är jag så arg så det bränner i öron och kinder så jag ger upp mina försök att få de att fatta att jag inte vill ha glasögonen. Jag ringer älsklingen som får kolla det datum de j-vla idioterna föreslår och tar den tiden. Jag får ta fighten med optikern jag hade första gången, förhoppningsvis så är han klokare än de, om inte så bättre kundorienterad. Fattar det inte att detta är något som jag kommer prata om med andra??? Det ger dålig kred att inte ta tag i och fixa till på en gång utan hävda att jag har fel om att jag inte kan ha glasögonen.

Nej nu känner jag att jag hettar till igen så nu ska jag sluta och gå och titta på TV med älsklingen.

SeYaa!!! //Katta

onsdag 12 september 2012

After Work ~ fika och bowling

Har haft en underbart rolig kväll med galna kollegor =O)

Idag har det varit en bra dag. Först jobbade jag sena skiftet vilket för en onsdag betyder att jag egentligen jobbar kl. 8.30-17 men eftersom sonen börjar skolan kl. 8 så är vi där lite före och då går jag ner till jobbet och gör lite banktid mellan kl. 8 & 8.30. När jag sen slutade åkte jag hem och bytte om och fikade med familjen innan jag begav mig mot stora staden Ludvika efter att ha hämtat upp min avdelningskollega.

När vi kom till stan gick vi till Cafe Engeln och inväntade resten av gänget med kollegor. Vi fikade tillsammans allihop, vi blev nio stycken, och hade en trevlig stund. En kollega som för tillfället jobbar på en annan förskola var också med så det var riktigt trevligt och roligt att få träffas igen.

Laddade med koffein, mat (för vissa) och socker från olika tilltugg drog vi till bowlingen för lite aktivitet. Ja jisses ja, innan vi kommit dit och innan vi börjat var det många som tyckte att vi skulle hittat på nåt annat istället för bowling då de aldrig bowlat förut. Men de tongångarna försvann efter att vi kommit igång med bowlingen och när vi sedan åkte hem var det tal om att boka in en ny bowlingkväll tillsammans istället. Ska bli roligt att höra om det låter likadant imorgon när verkligheten och träningsvärken slår till =O)

Bowlingen ja. Vi hade bokat tre banor och vi var 9 personer så vi blev 3/bana. Vilket gäng vi var, ja jisstanes, 8 tjejer och 1 ensam kille, som många vet är det så det ser ut inom förskolan, många tjejer och någon ensam kille. Med tanke på hur roligt vi hade och hur vi skrattade var det kanske tur att det inte var några andra än vi där, ja förutom han som jobbade där och en till som tränade. Det måste ha ekat bra i hela bowlinghallen av våra skratt. Helt klart är att vi imorgon är några stycken som inte bara kommer ha ont i rumporna utan även i skrattmusklerna. Men den värken kan det vara värt för att få koppla av tillsammans och ha roligt.

Nej nu ropar min säng på mig och min kropp skriker att den vill träffa sängen med det snaraste för välbehövlig vila så .....

SeYaa!!! //Katta

tisdag 11 september 2012

#Pantene Pro-V igen

Pratade om Pantene Pro-V med den kollega som provat schampot för fint hår idag. Hon hade gått tillbaka till sitt gamla igen då hon tyckte att håret inte höll sig rent nog länge, eller rättare sagt känslan av att håret inte kändes rent så länge som hon önskade. Hon upplevde att om hon tvättade håret på morgonen så på kvällen kändes det inte fräscht längre utan hon fick tvätta igen dagen efter innan jobbet, hon är van att det håller åtminstone två dagar sa hon. Hon tyckte även att håret kändes torrt och fnöskigt, ja till och med risigt, efter att hon använt schampot några gånger. Det hon dock gillade som hon önskade hennes ordinarie schampo hade var drygheten, att man inte behövde ta så mycket för att det skulle löddra mycket och täcka hela håret.

En annan kollega provar schampot för färgat hår och det ska bli spännande att höra vad hon tycker om schampot. Båda kollegorna har det visat sig har samma ordinarie schampo.

Jag väntar även spänt på att få höra vad en vän till min dotter ansåg om hårsprayen som var för de som fönar/plattar sitt hår ofta.

Det som hittills kommit fram som positivt om Pantene Pro-V schampo är att det doftar gott och att det upplevs som drygt (räcker länge) och det som upplevts som negativt är känslan av att håret inte håller sig rent och fräscht mer än max en dag samt att håret upplevs som torrt, fnöskigt och risigt efter ett par tre tvättar.

Jag har ju haft samma känsla men inte delat med mig av detta till mina kollegor för att inte låta min tankar och känslor färga av sig. Nu återstår att se vad de andra "försökskaninerna" tycker om produkterna.

Nej nu ska jag Fb:a lite och sen slappa framför TV:n en stund med älskling innan det åter är dags att sova och sen jobba. Imorrn blir det dock roligt efter jobbet ~ då har vi lite AfterWork-roligheter för oss från jobbet, vi ska nämligen gå och fika ihop och sen bowla och bowla är alltid roligt =O)

SeYaa!!! //Katta

söndag 9 september 2012

Dumma telefonuppdatering...

Oh vad jag är trött på uppdateringar till telefonen som man inte får någon vettig förklaring på!

Min Nokia N8-0 har uppdaterats efter att den sagt att jag hade "viktiga uppdateringar" och nu är det nåt på telefon som heter Lync som vill att jag ska ställa in kontoinformation och logga in. MEN vad i hela friden är nu detta Lync då? Jag inte vet jag för det är ingen information någonstans som jag begriper nåt av. Vad är det för kontoinformation de vill att jag ställer in? Ingen aning för det finns inte förklaring till det heller. Den information jag hittar när jag söker på Google är att det är nåt underlättande program för att chatta, e-post mm för företagare MEN HALÅÅÅÅ jag är privatperson inte företagare med massor av anställda att umgås/chatta/e-posta med JU. Vad ska jag då med Lync till?? Ja säg det jag fick ju inte nåt val när telefonen bestämde sig för att det var uppdatering och nu till Symbian Belle och Microsoft App som jag inte har en aning om vad jag ska ha det till. Grrrrrr nej nästa telefon blir nog ingen Nokia för nu är det andra gången den uppdaterar mitt operativsystem och jag inte fattar någonting av det och sånt jag använder försvinner. USCH vad tråkigt att hantera på sin födelsedag och allt.

Den här dagen som började så bra och så blev det nåt som kom och hängde moln över skallen på mig. GRRRRRR

Nåja det kan bara bli bättre i alla fall. För när jag kom in på min Facebook så hade jag fått en massa grattishälsningar från vänner och bekanta och då kändes livet genast lite gladare igen ~ för vad är lite eländigt telefonibesvär mot glada grattishälsningar från vänner och bekanta ~ inte ett dyft. TACK alla för era hälsningar som lyste upp min tillvaro mitt i allt NOKIA-elände =O)

Nu ska jag se om någon i familjen har tid att fika med mig ;) de verkar lite upptagna dock, en älskling som mekar bil, en dotter som gör programmeringsläxa och en son som spelar GameBoy och busar med sin kattunge. Hmm kanske får dricka kaffe själv ~ då ska jag kanske slå till och baka nåt gott för det har ingen av oss tänkt på. Hmm undrar vad jag ska hitta på???? Kanske prova nåt recept så jag vet vad jag ska bjuda på när det är min fikafredag på jobbet om 2 veckor =O)

SeYaa!! //Katta

fredag 7 september 2012

#Panetene Pro-V 4

Ja så har man varit ner en sväng på jobbet fast man vabbar och hjälpt till med veckoblad samt fått ut info om lekträffar på Folkets Hus Nyhammar på onsdagar.
Träffade kollegan som testar Pantene Pro-V för fint hår. Hennes sambo hade bakat fikabröd som jag fick äta så jag passade på att fika och få veta lite om hur hon upplevt Pantene Pro-V innan jag åkte hem igen.

Hon tyckte om att det var en stor "normal flaska och inte reseflaska" som man fick prova. Hon hade roligt åt att schampot var färglöst, hon berättade skrattande "jag såg knappt schampot i handen, det tog ett tag innan jag fattade att det inte var nån färg på schampot, trodde jag blivit knäpp", hon gillade också väldigt mycket att schampot var så drygt "när man inte måste ta så mycket tar det ju inte slut så fort" sa hon.

Hon tyckte efter bara en tvätt att håret kändes lite strävt men i övrigt var hon nöjd både med känslan och doften. Hon trodde att strävheten kunde bero på att hon vanligtvis använder balsam. Då hon har känslig hårbotten tycker vi det ska bli spännande att se om det kommer någon reaktion där eller om det går bra. Hon provar några gånger till och berättar under tiden hur hon upplever det.

Nu ska jag fika med barnen så SeeYaa!! //Katta

torsdag 6 september 2012

Oycksdrabbad dotter

Nyss hemkommen från en eftermiddag på Falu akutmottagning, som vanligt en aning långdraget.
Dottern tog det dock med ro, hon har mer vana än mig på att spendera timmar där. Den här gången var det ingen ridolycka utan en träningsolycka inom friidrotten. Hon är ju tränare för en barngrupp 7-9år och under uppvärmningen igår kväll gjorde hon illa knät. I ett indianhopp så knäppte det till i knät under upphoppet och när hon landade kunde hon inte stödja på benet ordentligt. Hon var svullen och hade jätteont när hon kom hem igår och idag var vi till vårdcentralen där läkaren dränerade 20ml blod och sen skickade oss vidare till Falun för röntgen och träff med ortoped. Hon har fortfarande blod i knät men ortopeden valde att inte dränera igen då hon har väldigt ont. Nu är det vila imorgon och försöka röra sig lite försiktigt med benet och vänja sig med kryckorna som gäller. Skol-SM blir det dock inget av med för henne tyvärr, synd för hon hade äntligen fått tillbaka gnistan och har gjort jättebra kast med bra längder under träningarna den senaste tiden.

Sonen är förkyld med konstig temperaturskiftning, ena stunden är han iskall i ansiktet nästa kan han vara jättevarm. Han är inte jätteförkyld men hostar emellanåt, nyser en del och är täppt i luftvägarna men han orkar ju inget, är han uppe en stund blir han helt slut så han ligger mest och läser eller spelar GameBoy. Han var ju tvungen att följa med till Falun idag och han har skött sig jättebra och inte klagat utan har suttit med sitt spel, utom när han mått lite sämre då han istället kommit och velat bli kramad en stund för att sen sätta sig och spela igen i väntan på att få åka hem. Belöningen för att han skött sig så bra fick bli att äta på Burger King i Borlänge. Det var mycket uppskattat av båda barnen.

Kommer att vabba även imorgon men göra ett gästbesök på jobbet en stund på morgonen för att hjälpa en kollega med en sak. Har faktiskt börjat känna att det är okej att vabba, jag har ju faktiskt rätt att ta hand om mitt eget barn och det är ju som så att vi anser att föräldrarna till de barn vi har på våra arbetsplatser ska vara hemma med sina barn när de är sjuka, vi har till och med regler som säger att de ska vara hemma i vissa lägen. Man kan ju fråga sig hur det kan komma sig att det då inte är så självklart och okej för oss själva, oss pedagoger, att stanna hemma med våra egna barn. Vi borde väl föregå med gott exempel eller ??!!

Nej nu ska jag ägna mig åt Yatzy (sonens kattunge), sonen, älsklingen och fotbollsmatchen på TV:n och JA ni läste rätt jag ska se på fotboll på tv (om ögonen håller sig öppna vill säga). 

SeYaa!!! //Katta

onsdag 5 september 2012

Hemma och vabbar

Jaha så vabbar man då.

Sonen är sjuk och behöver få vara hemma och vila och jag sitter här och har dåligt samvete för jag är hemma och inte på jobbet. Hur sjukt är inte det att man har dåligt samvete för att man tar hand om sina egna barn???!!!

Nu vet jag att det inte bara är förbehållet oss som jobbar inom barnomsorgen att känna så men visst är det fel att man ska behöva känna så. Jag sitter och funderar "tänk om det blir fler dagar jag behöver vara hemma, får mina kollegor någon vikarie då eller får de lägga om sina skift??" fast egentligen borde jag väl inte tänka så eller? Det borde ju vara självklart att de får vikarie för mig men så är nu inte verkligheten. Det är brist på vikarier och budgeten är inte anpassad för mycket vikarieanskaffning så om det blir någon vikarie beror först på om det finns någon att få och sen om det går att snåla ner skiften så att det blir så lite tid som möjligt det behövs vikarie för.

Men en positiv sak är ju att jag fått klart min ansökan om utökad yrkesexamen, nu ska jag bara fixa kuvert och sen skicka in den till Högskolan Dalarna. Sen får vi hoppas de är snabba så jag snabbt kan skicka in nya examensbeviset till Skolverket och få omprövning på min lärarlegitimation så den antingen utökas med förskollärare eller att jag får både en lärarlegitimation och en förskollärarlegitimation.

Jag har fått annat gjort också för det blir ju en hel del tvätt gjord, men det gör man ju varje dag ändå ~ jag begriper inte var all tvätt kommer ifrån men tvättkorgen är alltid överfull. Så har jag surfat runt på nätet också och kollat in hästar med tanke på att jag behöver skaffa en inom en snar framtid. Det är dock inte lätt när man inte har en sjuhelsikes sparslant på kontot. Jisses vad mycket de begär för en del hästar, men oj vad fina det finns. Det vore härligt att hitta hästen som är Rätt, ja ni vet den man bara känner att den är det och sen till ett pris man har råd med också. Hade en som jag ringde och pratade med ägaren om men den var tyvärr för hög för mitt stall, min maxgräns för mankhöjd är 165cm och den var högre trodde ägaren, SYND för den var både fin och hade rätt pris.

Nåja, nu ska jag fika med den snörvlande sonen och sen åka och få iväg examensansökan. SeYaa!! //Katta

tisdag 4 september 2012

#Pantene Pro-V test 3

Har provat Pantene Pro-V 3 gånger nu och denna gång har jag även testat hårinpackningen igen. Mitt hår kommer inte överens med detta schampo, balsam och hårinpackning tyvärr för jag tycker om Pantene Pro-V och hade hoppats att detta skulle vara bra men men.

Mitt hår har blivit bouncelöst, lockarna känns inte som de ska och håret känns och ser risigt ut. Min dotter kommenterade häromdagen "mamma, ditt hår mår inte bra av det där schampot du använder. Det ser ju helrisigt ut och fast du tvättade imorse ser det inte fräscht och nytvättat ut" och då hade det bara gått en halv dag sedan jag tvättade håret. Jag är naturligtvis besviken på att mitt hår inte mår bra och att jag inte verkar kunna ha detta schampo.


Nu är det ju så att jag buzzat/provat ett schampo+balsam som är för normalt/tjockt hår och i vanliga fall använder jag schampo för volym för att få bounce i lockarna. Men det har inte känts så här risigt som nu. Visst är det lite slitet men inte så att det ska bli så här risigt och livlöst. Nu undrar ni säker varför provade du då inte ett sådant schampo och på det svarar jag ~ det var inte det som var med till mig och jag lämnade ut de schampon som var med som prover till vänner och valde att prova det som var till mig innan jag upptäckt hur mitt hår reagerade. Så kan det gå =O)

Jag ser dock fram emot att få höra hur mina buzzprovare upplevt de schampon de har hem och provar. Förhoppningsvis har de en mycket positivare rapport att ge mig som jag sedan kan återge er och Buzzador.

Nej nu ska jag återgå till annat.
SeYaa!! //Katta

fredag 31 augusti 2012

#Panteneprov test 1 och 2

Provade Pantene Pro-V hårinpackning samt schampo och balsam häromdagen. Första testet!
Hmmm jag var inte så nöjd då faktiskt. De som känner mig vet att jag har väldiga självlockar, de är som korkskruvar som är åt alla håll, mm men efter att ha gjort denna den första testen så kändes mitt hår hur ska jag säga?? annorlunda! Lockarna satt inte alls som de brukar och håret kändes tungt, för jag hittar inget bättre ord för det, och ja annorlunda. Inte alls samma bounce i håret som jag är van.

Imorse använde jag åter Pantene Pro-V schampo+balsam när jag tvättade håret, test två alltså. Mina lockar är tillbaka men på nåt sätt känns fortfarande håret inte som det brukar. Nu vet jag ju att det kan ta ett par tre tvättar innan det känns okej när man byter schampo och så men ändå. Mitt hår är det jag som jag alltid varit nöjd med på mig själv, även om jag ibland blir irriterad på dessa självbestämmande lockar =O)

Jag ska prova hårinpackningen igen i morgon och sedan återigen schampo+balsam och förhoppningsvis märker jag en förbättring av håret då.

Jag återkommer med en ny spännande buzzrapport =O)

Förresten jag fick en inbjudan häromdagen på doftpinnar. Hoppas jag kommer med!! Håll tummarna!!

SeeYa!! //Katta

lördag 25 augusti 2012

Buzzar Pantene Pro-V

Har hämtat ut mitt Buzzador paket som innehåller buzz-prover från Pantene Pro-V. Är så nyfiken på produkterna och det ska bli roligt att få dela ut prover och sen höra vad andra tycker om dem.

Dottern var skeptisk först till Pantene Pro-V och sa innan paketet kom att "nädu, det där är inget för mig" men efter att jag hämtat ut paketet och hon såg de olika produkterna schampo, balsam, hårinpackning med mera så lät det så här istället "mamma, jag kan testa hårinpackningen om du vill så kan jag tala om vad jag tyckte sen". Mmm annat ljud när hon såg alla produkter vill jag säga och nu är hon jättevillig att vara med och buzza med mig.

Tänk vad det är roligt att buzza en massa olika produkter. Många produkter är helt gratis att prova och en del har kraftigt reducerade priser som den jag precis nyss fick ett erbjudande om att buzza, en köksmaskin från OBH Nordic, alltså inga dåliga grejor, den kostar i handeln över 4000kr men jag skulle få köpa den med tillhörande köttkvarn (med ett värde på över 700kr) för 1990 kr inkl. frakt. Jag tackade dock nej till den kampanjen, jag har redan en köksassistent, en gammal trotjänare som jag fick efter min älskade mommo.

Vill du också prova på det här med Buzzador? Känner du att DU också vill få prova på olika produkter? En hel del Buzzningar är gratisvaror och en del är sådana som köksmaskinen, kraftigt reducerade priser.

Använd den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Katta68):
<a href=https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=Katta68>https://www.buzzador.com/buzzador/index.php?file=u-signup&lang=SE&refstr=Katta68</a>

Välkommen du också att bli en Buzzador och få prova på produkter och sen göra din åsikt hörd om den!

Kramen och SeeYa!! //Katta

torsdag 2 augusti 2012

Tjingeling & lite av varje

Vad har hänt här då? jo motorn är ilyft i V70:n och nu ska det "bara" sättas ihop en massa och sen provstarta. Visst låter det enkelt, som easypeasy? men det är det inte för fy fagerhult vad mycket saker som ska sättas ihop, vinkelväxel, drivaxlar och kablar & slangar åt alla håll. Men sen ska det "bara" vara att provstarta, suck om inte nåt annat krånglar då vill säga =O) nej men det är kul ändå, att mecka alltså, lite grann i alla fall. Det mesta gör ju kära gubben, jag agerar mest stressmoment när jag inte kan göra något annat än vara verktygshämtare. Stackarn, att han orkar ha mig med i garaget, tålamod är ju inte jag så bra på ;0)
Längtar tills jag får min V70 igen, åh vad härligt att få köra sin älskade Volvo igen. Inte för att det är något fel på vår lilla Toyota men ändå Volvo ~ behöver jag säga mer.

I övrigt då - jo dottern kör på körskola så mycket det går, det är ett evigt katjing i plånboken men förhoppningsvis är det värt det och körkortet i hamn snart. Enligt oss kör hon jättebra men vi är ju partiska så...det är den däringa teorin som är lite svårjobbad bara, läsa och läsa och testa och testa, hon blir ju lätt uttråkad och tappar koncentrationen och jag vet inte om allt kan skyllas på ADD:n men en del kanske. Hon kämpar på i alla fall. 
kl.12.07 ~ Fick just en snabbrapport från kära gubben som pratat med Sandras körskollärare, han ska börja titta på uppkörningstider efter att hon kört sina 3 lektioner idag, hoppsihoppsan då gäller det att hjälpa henne plugga teori så det ryker. Sen behöver hon naturligtvis öva hemma på alla dessa moment i körningen men ändå.

Sonen fyller 10 år på lördag och har önskat sig två saker - ett Nintendo 3DS och en surfplatta. Billiga saker eller hur? NOT! De är inte billiga och hur ska man då göra då när han bara önskar sig två saker och man inte har råd med någon av dem? Jag pratade med honom om det nyss, att vi nog inte har råd och att se hans besvikna min skar i hjärtat ska ni veta. Som den lilla ängel han är säger han då för att liksom släta över sin besvikelse att "jo men jag kan ju önska mig ett spel till Wii istället, jag kan önska mig Need for Speed eller Super Mario Galaxy 2 istället, det är nog billigare" men gosingen då. Vi surfade runt lite och kollade priser på spelkonsollen, surfplattan och olika spel då han ville se vilka prisklasser det rörde sig om. Vi får se vad det blir för present men någon gång under året om inte förr så till jul SKA jag bannemig köpa honom antingen en surfplatta eller Nintendo 3DS sådetså!

Nej nu ska jag börja röja för städning, Sebbe (Sandras pojkvän) kommer på lördag och han är ju allergisk mot katter så det gäller att städa ordentligt (storstädning) i det rum han bor i. Nu är det ju så att även Ludde bor i detta rum och han anser att det är hans rum så vi får en liten konflikt här nu. Ja Ludde är ju min ena katt då och ni som känner katter vet att de anser att det är vi som bor hos dem så - ja ni förstår hur det kommer bli här hemma ett tag framöver.

SeYa!! //Katta

tisdag 17 juli 2012

Saknar min vän från förr

Mycket har väl inte hänt men jag har en del att skriva av mig ändå.

Något som jag suttit och tänkt på en del under min semester (en väldigt regnig sådan) är att jag faktiskt saknar en person i mitt liv. När jag växte upp var jag och denna person helt otroligt bra vänner. I tonåren var vi som ler och långhalm eller vad de brukar säga, vi hängde jämt ihop och hade göörkul ihop. Efter att jag flyttat från vår gemensamma by var vi sådana vänner som inte var tvungna att tala varje dag men när vi väl pratade så var det inget konstigt alls, det var som om det var igår. Vi fanns där för varandra genom allt både glädje och sorg, vi har båda haft vår beskärda del av sorg och elände men hjälpte varandra vidare. Vi trätade på varandra när vi ansåg att den andra gjorde fel eller var på fel väg och for i livet. Vi var osams och skulle aldrig mer tala med varandra men saknade varandra för mycket för att det skulle gå speciellt lång tid innan vi "kröp till korset" och blev sams igen.

Tyvärr tappade vi kontakten när vi fick egna familjer och bodde en del mil från varandra. En del av att vi tappade kontakten var att jag inte kunde acceptera hur hon blev behandlad av sin dåvarande och jag trivdes inte i hans närvaro så jag ville bara umgås utan honom och som vi alla vet - kärleken går före även vänner så vi hördes av allt mer sällan och till slut har åren runnit iväg och man har ingen kontakt alls.

Jag är helt övertygad om att det inte bara är jag (utan många) som upplevt hur man glidit ifrån varandra och tappat kontakten, jag är också övertygad om att lika många sitter och saknar denne vän av och till i sina liv. JAG vet i alla fall att jag saknar min vän och det vi hade, jag har aldrig återupplevt den sortens vänskap efter oss och saknar det något fruktansvärt. Jag har kontakt med hennes lillasyster på Facebook och hör därigenom att hon mår bra och så och jag hälsar till henne via systern men det är inte samma sak. Jag har även sökt efter henne på Facebook och tror att jag eventuellt hittat henne, skickade en vänförfrågan men har ännu inte fått svar så - antingen vill hon inte ha kontakt eller så var det fel person. Kanske får jag aldrig mer kontakt med henne men vet att jag i alla fall försökt. Det kan ju även bli så att vi får kontakt och inser att vi inte har något gemensamt längre men hellre det då än att fundera och sakna.

Beror denna nostalgitripp och saknad på åldern? ja vem vet, kanske det men spelar det någon roll egentligen? finns det ett bästa utgångsdatum på när man kan återuppta vänskap? kan man förlåta att en vän lät vänskapen rinna ut i sanden bara för att pojkvännens beteende inte passade? Förhoppningsvis finns inget utgångsdatum och förhoppningsvis kan man förlåta och återuppta vänskap igen.

Nej nu får det räcka med nostalgitrippen och funderingarna. Jag tänkte berätta innan jag slutar att motorn i min V70 äntligen är ur. Det var inte så bara och när man inte hittar all info som behövs blir det lite j-vliare kan jag säga. Nå nu är den rackarn ur och min älskling plockar med att få ihop så vi kan sätta i den andra motorn istället och håll tummarna för att den är bra nu så jag inte måste byta den också utan snart får fara fram på vägarna i min älskade Volvo.

SeYaa!! //Katta

måndag 11 juni 2012

Jobb och fotograferande

Tjillevippen på er darlings nu närmar sig sommar och semester, som jag skrev åt mina kära kollegor på vår whiteboard. Lite uppmuntran som lättar upp är aldrig fel på en arbetsplats och inte här heller.

Nåja nu är det ju ca 2veckor kvar tills jag själv går på 3 veckors semester men ändå det närmar sig ju i alla fall.

Har jag gjort sen sist då? Ja jag har varit ute och fotograferat lite till och lagt upp på fotosidan.se och så har jag skickat in ett tävlingsbidrag till månadstävlingen på Ivosfoto.se. Kom gärna dit och titta på mina bilder eller/och bli medlem ni med, blir ni medlem på Ivosfoto så ange gärna mig som värvare så får jag lite poäng ;o)

Har jag gjort mer då, hmmm jo jag har jobbat också. Hade morgonpasset i morse, inte helt fel även om jag avskyr att gå upp tidigt på morgonen men en fördel med det tidiga passet är att man får sluta tidigt också. Det jobbigaste idag var att sonen skulle åka med mig till fritids/skola och det betyder en människa till förutom mig vid frukostbordet, dessutom en som pratar fast det är tidigt, OMG!!!, vad ovant och jobbigt det var ska ni veta. Fatta mig inte fel, jag älskar min son men jag har svårt för ljud tidigt på morgonen och vanligtvis när jag har morgonpasset är det bara JAG nere och då är det lugnt och TYST runt mig, ljuvligt tyst. Men jag har lite jobb med mig hem också, vilken lärare har inte det vare sig man är förskollärare eller lärare i skolan?? Jag ska alldeles strax sätta mig och renskriva några fler av mina utvecklingssamtal, har bara några kvar nu att renskriva sen är det klart för den här gången, sen börjar vi om i höst igen =O)

Dottern var på körskolan idag på Risk 1:an (Riskbedömning i trafiken tror jag det heter) och när jag hämtade henne passade vi på att boka in en första körlektion, det blir på onsdag. Ska bli intressant att höra vad de anser om hennes körning. Jag tycker det går bra men vad säger ett proffs?! Har hört av en ung kollega till mig att hon är besviken på körskolan, hon ansåg att de bara drog ut på lektionerna på slutet för att få in pengar, körläraren hade frågat henne de sista gångerna "jaha, vad tycker du vi ska göra idag då?", hörsägen jag vet men ändå man blir lite misstänksam. Nåja vi får försöka avgöra om det börjar luta åt något sådant för oss också.

Vad har hänt mer då? Jo vi har köpt en motor till min älskade V70 och håller på att montera ner den gamla så vi kan lyfta ur den ur bilen och sen ska den andra bara tjoff ner i bilen och förhoppningsvis gå som den ska och vara i toppform. Den nya (begagnade) motorn hade lite taskiga kompvärden när de testade den men då var den kall så det blir lätt fel då, den har ju stått ett år i en bil så vi hoppas på att när den varmkörts blir det bättre värden. Håll tummarna!!!! Jag VILL ha min V70 igen, saknar den.

Nej hörrni nu får det räcka för denna gång, renskrivningen sköter sig inte själv så ner med näsan i arbetet nu med mig.
SeYaa!! //Katta

lördag 9 juni 2012

Minne som en guldfisk =o)

Åhej och hå vad det var svårt att komma in här idag. Det har varit så längesedan jag var in att jag glömt mina uppgifter, hahaha jaja minne som en guldfisk. Jag satte ihop användarnamnet bak och fram så det var inte så lätt att få bloggen att gå med på mitt lösenord, jag bytte lösenord men vad hjälpte det när jag hade fel användarnamn =O) nåja nu är jag i alla fall inne och tänkte skriva lite igen.

Det har hänt en del sedan jag skrev sist som gjort att jag inte orkat med att skriva. Min älskade svärfar gick bort efter en tids sjukdom så det har varit lite dämpat här hemma. Vi var på begravningen och den var fin. Men är det inte konstigt att det ska vara så mycket elände på en gång, nu har det gått bort tre stycken på min sambos sida inom en väldigt kort period. Först hans faster, sen hans mosters sambo/särbo och så svärfar. Nej nu får det vara nog med död för ett tag tycker jag. Min son har tagit farfars död hårt och mått lite si och så, emellanåt hyfsat och sen har han gått och tänkt en massa och då har han mått sämre, men han har i alla fall förstått att det som hände var det skönaste för farfar, han hade aldrig velat bli inlagt på sjukvård någon längre tid. Min sambo har gjort som vanligt och behållit det mesta för sig själv, men faktiskt öppnade han sig mer än vanligt så det kändes inte som jag var lika utanför. Dottern då, ja ni hon är precis som sin far och har hållit nästintill allt inom sig och inte alls mått bra, sorg blandat med stressen av allt i skolan så här i slutet av terminen har sänkt henne rejält. Själv då, jo jag har försökt hålla mig ovanför ytan, jag saknar svärfar men inser att det var det bästa för honom, men död mår jag pyton av och jag saknar alla mina nära och kära och när det sker något bubblar allt inom mig och jag blir ledsen, ergo jag skrev inte här förrän nu då jag känner att jag klarar av det igen.

Roligare saker som hänt är att jag börjat fota mer igen. Jag har även gått med i två olika amatörfotografsidor på nätet, den ena är ivosfoto.se och den andra är fotosidan.se. Ni är välkomna dit ni också, antingen för att kolla in mina bilder eller för att bli medlemmar själva. Om ni går med i ivosfoto.se får ni mer än gärna nämna mig som värvare, man får nämligen poäng för olika saker där samt att de har olika tävlingar med mera. På fotosidan.se är jag med i olika grupper, det är roligt för då får man lite olika motiv att ha i åtanke när man är ute och fotar, en del av grupperna har också tävlingar med olika teman och det är verkligen en utmaning att ta en bild som andra kan rösta på om de tycker den är bra. Det som är extra roligt med fotosidan, men kan ju också vara lite nedslående om man är jättenöjd själv, är att man kan kommentera varandras bilder och komma med idéer och synpunkter på hur man skulle kunna tagit bilden så den blivit bättre eller beskurit den så det viktiga i bilden framträtt mer. Ja som ni märker är det något som jag verkligen tycker är roligt och det känns skönt att vara igång med fotograferandet igen, kameran har fått vila i sin väska alldeles för länge. Nu skulle man bara ha råd att köpa till lite mer intressant och rolig utrustning också såsom ett macro-objektiv och ett nytt teleobjektiv och ja lite annat smått och gått också då, meeen det har man ju inte råd med som förskollärare som ni vet.

Nej nu får det räcka för den här gången, hoppas bara jag minns alla uppgifter nästa gång så jag kommer in lite lättare ;0)
SeYaa//Katta

lördag 21 april 2012

Vila i frid och lite annat...

Taget snett upp i himlen en halvsolig dag
Förmiddagen var inte kul alls, det slutade med att jag var sur, förbannad och allmänt irriterad på min sambo och mig själv med kan jag säga så här i efterhand. Jag skriver mer om det längre ner. Men ni vet hur det är ~ även en blå himmel har mörka fält =O)


Jag var ut och gjorde stallet och gick sedan in och satte igång med tvätt och disk och käkade lite sen la jag mig faktiskt på sängen i lilla rummet och läste Vila i frid av Sofie Sarenbrant. Vad tyckte jag då om boken, hmmm...
Jo boken var bra om än inte så där kittlande thrilleraktig som jag älskar men det kan bero på mitt sinnestillstånd också så.
Boken var inte förutsägbar i vem som var mördaren, för det handlar ju faktiskt om mord i boken och inte bara ett utan fler stycken, och det är viktigt i en sådan här bok att det inte blir förutsägbart för då blir det bara "för att" man läser klart. Miljöbeskrivningarna i boken var suveräna, de skapade verklighetstrogna bilder i hjärnan medan man läste och det ökar intresset att läsa vidare då man kan få en känsla av att ha varit där. Sarenbrants sätt att mixa huvudkaraktärernas yrkesroll och privatliv gör att boken blir extra intressant och svår att lägga undan, man vill se hur det går för personerna, deras liv berör en på ett sådant sätt att om man lägger bort boken fortsätter man, i alla fall jag, att grunna på hur det gick för dem. Även om jag tyckte väldigt mycket om även denna bok av Sarenbrant så kan jag känna att slutet inte var så bra som på de andra, det kändes som om det fanns ett par möjliga slut och det blev det ena vilket i sig ju då är lite förutsägbart och det är inte kul, detta till trots så är boken i sin helhet jättebra och väl värd att läsa precis som hennes andra böcker.
Ett slut som inte är som de andra är okej så länge boken i sig är bra till skillnad från en bok av en av mina andra favoritförfattare där hela boken var kass och jag läste till slutet i hopp om att det skulle blir bättre och det inte blev det. Nu ser jag fram emot när Sarenbrant kommer ut med någon ny bok som jag kan läsa. Har ni något tips på någon författare som är lika bra som Läckberg, Sarenbrant eller Larsson så skriv gärna en kommentar, jag vill så gärna ha något bra att läsa. Om ni tänker skriva Mankell så nej gör inte det, jag har försökt läsa honom men klarar inte riktigt av det, vet inte varför men han skriver inte så det tilltalar mig.

Appropå förmiddagens irritation så ~Jag vet att min älskling har det jobbigt med allt runt hans pappa. Han är inte någon öppen bok och släpper inte in vare sig mig eller barnen i hur han mår men det fattar väl vem som helst att man inte mår bra MEN det betyder inte att man kan bete sig hur som helst och alla ska vara glada och trevliga och bara säga okej! Jag vet också att jag inte är så lätt att ha att göra med när mitt humör börjar ta vid så jag var säkerligen inte oskyldig själv heller så... men sur, irriterad och förbannad var jag i alla fall när jag gick ut i stallet och mockade och blandade foder, så sur och eländig att jag bara fräste när gubben meddelade att han och sonen skulle åka. Sonen var överlycklig över att han skulle få leka med sin älskade kusin och gubben skulle till sin mor och de skulle upp till sjukhuset och besöka pappa/svärfar/farfar själv skulle jag vara kvar hemma, självvalt helt och hållet. Jag skulle ju ändå inte följt med upp till sjukhuset så vad skulle jag ha sysselsatt mig med, suttit i en lägenhet alldeles själv eller? ähh inte min grej precis, inte sjukhus heller som de som känner mig vet, känner ångesten komma bara jag tänker på det, usch och jag vet att det kan uppfattas som egoistiskt att inte följa med men tids nog måste jag till sjukhus och det är inte något jag väljer frivilligt i något läge. Men nu är jag lugn och sansad igen efter en hel dag med mig själv och en god bok =O)

Jag tänkte lägga in några bilder som jag tagit och som jag är hyfsat nöjd med, det är även jag som tagit bilden på himlen högst upp och den är väl okej men med något coolt filter kunde den varit ännu bättre. Kommentera gärna! Tips om hur man kan ta superbra bilder tas tacksamt emot!!!
En sten som ser ut som ett hjärta
En liten knopp med hopp om vår
Närbild på Pias öga
Trädsvamp
 Nej nu SMS:ade min älskade son att de är på hemväg så nu ska jag sätta på lite fika tills de kommer hem. SeYaa!! //Katta

tisdag 17 april 2012

En dag i vattnets tecken

Ja idag blev det en intressant dag må jag säga.
När jag kom till jobbet visade det sig att den ena avdelningen haft en rejäl vattenläcka och fått stänga för vidare åtgärder, det hade visst varit rejält med vatten på golven när en av pedagogerna steg in i morse. 

Den vattenskadade avdelningens barn är nu delad mellan den avdelning där jag jobbar och vår grannavdelning. Då det blev snabba puckar att bestämma att slå ihop avdelningarna så blev det rätt mycket runt frukosten så istället för att börja kl. 8.30 gick jag in och hjälpte till på avdelningen direkt kl. 8 (jag är ju ändå på plats då jag skjutsar sonen till skolan till den tiden) vilket visade sig bra då jag inte hade några barn till kl.17.30 för då kunde jag ju sluta kl.17 istället. Enligt det senaste jag hörde så kommer denna vattenskada inte att vara åtgärdad i en snabbvändning så den avdelningen kommer att kampera ihop med oss ett tag, vilket jag faktiskt tycker är lite roligt, inte att de fick en läcka men, att vi får en chans att vara tillsammans och jobba ihop. Vi får ju nu en möjlighet att se hur "den andre" jobbar och kan dela idéer och tankar med varandra direkt. Visst tar vi del av varandras tankar och idéer annars också men då är det mer abstrakt, det sker ju genom diskussioner på möten och nu är det direkt, in livemode, så att säga. Kan vara både på gott och ont men vi måste väl i alla fall i första hand se det som en chans att få ut något bra av det. Och inte nog med att vi pedagoger får denna möjlighet ~ våra barn får också en möjlighet att lära känna varandra på ett annat sätt, inte bara genom utegårdens lek och gemensamma aktiviteter utan i det vardagliga.
Vi skulle på min avdelning ha haft avdelningsmöte ikväll men vi beslöt efter dagens händelser att vi tar det på torsdag istället. Ser fram emot det mötet och att få ta del av hur de tänker om den här händelsen och möjligheten. Ser de det också som en möjlighet?

Detta med friskvård på jobbet är ju som en del vet inte så bara när man jobbar inom förskolan. Säkert inte inom andra områden heller för den delen men nu jobbar ju jag i förskolan. Friskvård ska ju om jag förstått det rätt kunna tas ut på arbetstid för att förebygga ohälsa, man ska kunna välja på att ta ut en timme i veckan eller en friskvårdspeng. Men hur hittar man den tiden inom förskolan? Vi kan ju inte bara bestämma att på onsdag kl. 13 ska jag ha min friskvårdstimme och gå på gym eller gå och få massage eller nåt. Vi måste få det att fungera i verksamheten och med alla sparkrav som finns inom vård och omsorg så finns det ingen möjlighet att stoppa in extra personal för att täcka upp en friskvårdstimme. Jag är nu inte heller en sådan som springer på gym eller andra kostsamma inrättningar som man har rätt att ta ut i friskvårdspeng så det vore ju för mig mest intressant med en friskvårdstimme om jag nu ska ha friskvård eller hur?!
Men jag och en kollega har funderat på en annan lösning. Vi har ju varit med i en kampanj på Tappa.se tillsammans med andra kollegor, vi har stegräknare och fyller i vår dagliga stegsumma på Tappa.se och där omvandlas det i km. nu sist gick vi till Sälen. För mig och min kollega är detta en bra morot att gå det där lite extra varje dag. Vi har varit med förut också på sådan här kampanj och även då fick vi en bra morot och märkte att vi gick mer och faktiskt mådde lite bättre, MEN sen när kampanjen är över och kampen är slut så faller man in i den gamla vardagliga lunken igen och pratar om nästa gång det kommer en sådan här chans. Ja ni förstår hur jag menar, det är helt enkelt latmasken som kryper tillbaks och gör det bekvämt för sig i oss. Men nu är det ju så att på Tappa.se pågår alltid en kampanj och nu tänkte vi som så att varför inte ha det som friskvård, att vara med på detta hela året istället för ett par månader varje vår?! Så vi har beslutat att vi ska höra om man kan få ta den årliga avgiften (medlemsavgiften) på Tappa.se som friskvårdspeng istället och fortsätta gå genom att delta i dessa kampanjer året igenom. Det är faktiskt motiverande att ha ett mål och se om man kan göra lika bra ifrån sig som andra. Vi får se hur det går med detta men det är ju i alla fall en intressant idé.


Nej nu ska jag sluta skriva och gå och ge min älskade hund kvällsmat och sedan sitta och titta lite TV med älsklingen innan det är dags för nattinatti för imorrn är det morgonpasset som gäller. SeYaa!! //Katta